Στον εισαγγελέα προσέφυγε η κυβέρνηση για την υπόθεση Φουρθιώτη, στέλνοντας τον φάκελο με τα στοιχεία δύο εταιρειών του προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες από υποβολή ανακριβών δηλώσεων στο πλαίσιο του μηχανισμού «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ»

Συγκεκριμένα, με πρωτοβουλία του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη, διαβιβάστηκαν στην Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών τα στοιχεία που αφορούν στην εκτέλεση του μηχανισμού «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ».

Στο υπόμνημα συμπεριλαμβάνονται και αναλυτικά στοιχεία για τις πληρωμές προς τους εργαζομένους εταιρειών υπό τις επωνυμίες «Job Productions Μονοπρόσωπη ΙΚΕ» και «Party Fm Ραδιοφωνική Ανώνυμη Εταιρία», προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες από υποβολή ανακριβών δηλώσεων στο πλαίσιο του μηχανισμού «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ».

Στο μεταξύ σε νέες αποκαλύψεις για την υπόθεση Φουρθιώτη, για τα ιλιγγιώδη ποσά που εισέπραξε και για τις επισκέψεις του στο υπουργείο Εργασίας, έκανε ο πρώην υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση ο τηλεπαρουσιαστής πήγε πολλές φορές στο υπουργείο Εργασίας και μάλιστα είχε απαράδεκτες συμπεριφορές απέναντι στους υπαλλήλους.  Μιλώντας στο Open ο πρώην υπουργός περιέγραψε τα όσα διαδραματίζονταν στο υπουργείο με πρωταγωνιστή τον παρουσιαστή.

«Ήρθε πολλές φορές με αυτή τη συμπεριφορά, απεβλήθη από το υπουργείο Εργασίας όπως έπρεπε να γίνει, από τους αστυνομικούς μου. Όταν έγινε μια φορά αυτό, την ίδια μέρα με κατήγγειλε στην εκπομπή του ότι βιαιοπράγησαν οι αστυνομικοί του Γιάννη Βρούτση κι εγώ ο ίδιος και είπε όλα αυτά που είπε» ανέφερε μεταξύ άλλων ο «γαλάζιος» βουλευτής.

Περιγράφοντας το οικονομικό σκάνδαλο, ο κ. Βρούτσης είπε ότι για τουλάχιστον τρεις μήνες ο παρουσιαστής εισέπραττε λεφτά:

«Νομίζω ότι πήρε ποσά τριών μηνών και «φρενάρισε» ο μήνας Οκτώβριος. Τον μήνα Οκτώβριο, που δεν πληρώθηκε και το φρέναρα ήταν 70.000 – 80.000 ευρώ» είπε ο κ. Βρούτσης με το συνολικό ποσό που απέσπασε ο κ. Φουρθιώτης να υπολογίζεται στις 200.000 ευρώ.

Την Παρασκευή η απάντηση Χρυσοχοΐδη στη Βουλή

Εξηγήσεις για την υπόθεση Φουρθιώτη και για το θέμα της υπεράριθμης αστυνομικής προστασίας που είχε ο τηλεπαρουσιαστής αναμένεται να δώσει, την Παρασκευή, στη Βουλή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μετά από επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Επικρατείας του ΚΙΝΑΛ ;

Σημειώνεται ότι πρόκειται για τη δεύτερη ερώτηση του κ. Καμίνη καθώς είχε αναφερθεί στο συγκεκριμένο θέμα από τον Ιανουάριο του 2020, όπου το υπουργείο είχε αρνηθεί να απαντήσει επί της ουσίας, επικαλούμενο κρατικό απόρρητο χωρίς, όπως επισημαίνει ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, επαρκή νομική θεμελίωση.