Σε μία συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας προχώρησαν σήμερα το πρωί οι έμποροι της Πάτρας, με αφορμή την απόφαση για αναστολή επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου στην πόλη.

Ειδικότερα, όπως είχαν προαναγγείλει οι έμποροι της Πάτρας, άνοιξαν τα καταστήματά τους και τον φωτισμό, χωρίς όμως προσωπικό και χωρίς να εξυπηρετούν τους καταναλωτές.

Συγκεκριμένα, κατέληξαν στην απόφαση να βρεθούν όλοι κανονικά στα καταστήματά τους από τις 9:00 χωρίς προσωπικό, να έχουν τα φώτα και τις πόρτες τους ανοιχτές χωρίς όμως να εξυπηρετούν κόσμο. Παράλληλα ανάρτησαν το αφισάκι-κηδειόχαρτο που δημιούργησε ο Σύλλογος και τοποθέτησαν μαύρες σημαίες.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο του εμπορικού συλλόγου, προκειμένου να λάβει αποφάσεις, μετά τις ανακοινώσεις του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, για καταβολή αυξημένης αποζημίωσης σε επιχειρήσεις των κλάδων στους οποίους εφαρμόζονται περιοριστικά μέτρα τον Απρίλιο.

«Είμαστε εδώ από την προηγούμενη Τετάρτη, έχουμε γεμίσει τα καταστήματά μας, έχουμε παραλάβει τα εμπορεύματά μας και περιμένουμε »σήμα» ώστε να καταφέρουμε κι εμείς να εξυπηρετήσουμε τους πολίτες της Πάτρας. Δυστυχώς δεν μας δίνεται αυτή η δυνατότητα κι έτσι κι εμείς συμβολικά έχουμε ανοίξει τα φώτα και τις πόρτες και δείχνουμε ότι θέλουμε να ανοίξουμε» λέει ένας καταστηματάρχης της πόλης.