Κριθαράκι με λαχανικά, γαρίδες και αβγοτάραχο

Το αβγοτάραχο, το ούζο και ο ζωμός από τις γαρίδες δίνουν στο πιάτο μοναδική γεύση!

Food styling Μάκης Γεωργιάδης, Φωτογραφία Ακης Ορφανίδης

 

Προετοιμασία 15΄, Μαγείρεμα 35΄

 

ΥΛΙΚΑ  (για 4 μερίδες)

500 γρ. φρέσκες μεγάλες γαρίδες

700 ml νερό

100 ml ελαιόλαδο

1 κόκκινη πιπεριά

1 πράσινη πιπεριά

1 ξερό κρεμμύδι

250 γρ. χοντρό κριθαράκι

2 σκελίδες σκόρδο

10 κλωναράκια μαϊντανό

1 σφηνάκι ούζο

Αλάτι

Μαύρο πιπέρι

1 ακέρωτο λεμόνι, το ξύσμα

12 φέτες λεπτές αβγοτάραχο Μεσολογγίου

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Αφαιρούμε με μια οδοντογλυφίδα το εντεράκι από τη ράχη στις γαρίδες και τις πλένουμε καλά σε κρύο νερό.

Βγάζουμε τα κεφάλια και το κέλυφος και κρατάμε τη σάρκα ξεχωριστά. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 700 ml νερό και προσθέτουμε τα κεφάλια μαζί με τα κελύφη από τις γαρίδες, αλατοπίπερο, το μισό ελαιόλαδο και τα βράζουμε για 15 λεπτά. Σουρώνουμε και κρατάμε τον ζωμό.

Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές, το κρεμμύδι και το σκόρδο σε κυβάκια και τα σοτάρουμε στο υπόλοιπο λάδι. Προσθέτουμε το κριθαράκι, τα ανακατεύουμε όλα μαζί για 5 λεπτά. Προσθέτουμε λίγο-λίγο τον ζωμό από τις γαρίδες, για 15 λεπτά. Λίγο πριν από το τέλος προσθέτουμε και τις καθαρισμένες γαρίδες. Αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με το ούζο και ανακατεύουμε καλά. Σε 5 λεπτά αποσύρουμε από τη φωτιά. Καθαρίζουμε από το κερί το αβγοτάραχο, κόβουμε σε λεπτές φέτες και αυτές σε 3-4 κομματάκια την καθεμία. Προσθέτουμε τα κομματάκια στο κριθαράκι, τον ψιλοκομένο μαϊντανό και το ξύσμα λεμονιού.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk