Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση του όσον αφορά τις συγκεντρώσεις πολιτών εν μέσω έξαρσης της πανδημίας εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή την ανακοίνωση του δήμου της Νέας Σμύρνης στην οποία γίνεται έκκληση να αποφευχθεί ο συνωστισμό πολιτών μετά την κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρήθηκε τρεις εβδομάδες μετά τις πολυπληθείς συγκεντρώσεις πολιτών στις 8 Μαρτίου, και την επεισοδιακή διαδήλωση που ακολούθησε στις 9 Μαρτίου.

«Η ανακοίνωση του Δήμου της Νέας Σμύρνης ξαναφέρνει στο προσκήνιο το θέμα του συνωστισμού στους ανοιχτούς χώρους. Όσοι διοργανώνουν συναθροίσεις, αναγνωρίζουν τελικά το ρίσκο που αναλαμβάνουν για τη δημόσια υγεία; Ενώ ο κ. Τσίπρας δέχεται τις επιπτώσεις των συγκεντρώσεων στη μετάδοση του ιού, γιατί το κόμμα του συνεχίζει να τις στηρίζει; Η καταπολέμηση της πανδημίας απαιτεί υπεύθυνη συμπεριφορά από όλους», αναφέρει η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Η έκκληση του δήμου

Έκκληση στους κατοίκους της Νέας Σμύρνης να αποφεύγουν τον συγχρωτισμό στα πάρκα και στις πλατείες, καθώς και να εφαρμόζουν τα μέτρα πρόληψης κατά της εξάπλωσης του κοροναϊού, έκανε με ο δήμος της πόλης μετά την ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων.

Σύμφωνα με τους τελευταίους επιδημιολογικούς αριθμούς που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ από τα 1.724 νέα κρούσματα που εντοπίστηκαν στην χώρα τα 773 βρέθηκαν στην Αττική ενώ από αυτά τα 178 στο κέντρο της Αθήνας και τα 176 στην πόλη της Νέας Σμύρνης.

«Ραγδαία είναι η αύξηση των κρουσμάτων κοροναϊού στην πόλη μας τις τελευταίες ημέρες. Την προηγούμενη Δευτέρα και σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία, τα κρούσματα στην πόλη μας ανέρχονταν σε 138, από τα οποία τα 39 νοσηλεύονταν σε νοσοκομείο και τα 99 κατ’ οίκον. Σήμερα, η ενημέρωση από την Πολιτική Προστασία αναφέρει 176 κρούσματα από τα οποία τα 45 νοσηλεύονται σε νοσοκομείο και τα 131 κατ’ οίκον. Εφιστούμε την προσοχή στους πολίτες μας: να μην συνωστίζονται στο Άλσος, τα πάρκα και τις πλατείες, να κρατούν αποστάσεις δύο μέτρων ο ένας από τον άλλον και να φορούν μάσκα».