Την ανησυχία της κυβέρνησης για τις συναθροίσεις  και τις συναντήσεις στα σπίτια τις γιορτές, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενημερώνοντας την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, σχετικά με όλα τα δεδομένα γύρω από την πορεία της πανδημίας, τη διαχείριση της κρίσης, και το Εθνικό Σχέδιο Εμβολιασμού στη χώρα.

Ο ίδιος δήλωσε ότι θα είναι από τους πρώτους που θα εμβολιαστεί στις 27 Δεκεμβρίου.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι αυτές τις γιορτές καλό είναι να τις γιορτάσουμε με τις οικογένειές μας σε όσο το δυνατόν πιο στενό κύκλο.

«Θέλω να πιστεύω ότι οι συμπολίτες μας θα συμμορφωθούν με τις παροτρύνσεις των ειδικών», είπε ο κ. Μητσοτάκης ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην αισιοδοξία που προκαλεί η ύπαρξη του εμβολίου.

«Αν το χρονοδιάγραμμα το ευρωπϊκό τηρηθεί – και εκτιμώ θα τηρηθεί- οι  πρώτες δόσεις θα φτάσουν στις 26 του μήνα και από τις 27 θα γίνουν οι πρώτοι εμβολιασμοί», είπε ο πρωθυπουργός.

«Εχει γίνει μεγάλη προσπάθεια ώστε η επιχείρηση εμβολιασμού να τρέξει με ταχύτητα αποτελεσματικότητα και ασφάλεια», συμπλήρωσε και ζητώντας την κατανόηση των πολιτών πρόσθεσε ότι θα είναι μια δύσκολη επιχείρηση, ωστόσο «οι δυσκολίες θα ξεπεραστούν στην πορεία».

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε πολύ σημαντικό, να πειστούν οι πολίτες να εμβολιαστούν και σημειώνοντας ότι «η αξία του προσωπικού συμβολισμού έχει τη δική της ιδιαίτερη σημασία» έκανε γνωστό ότι θα εμβολιαστεί από την πρώτη ημέρα, στις 27 του μήνα.

«Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος ότι το 2021 θα αφήσουμε πίσω την πανδημία και θα επανέλθουμε σε ρυθμούς γρήγορης οικονομικής ανάπτυξης», κατέληξε ο πρωθυπουργός.