Ρεβίθια με τσιγαριαστά χορταρικά

Από τις πιο νόστιμες παραδοσιακές συνταγές της Κρήτης.

Food styling Μάκης Γεωργιάδης Φωτογραφία Ακης Ορφανίδης

Προετοιμασία 15’ Αναμονή 1 νύχτα Μαγείρεμα 1 ώρα

ΥΛΙΚΑ (για 8 μερίδες)

1 κιλό ρεβίθια

1 ξερό μεγάλο κρεμμύδι

200 γρ. λάδι

2-3 πράσα

1 ματσάκι άνηθο

5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια

1 ματσάκι μάραθο αν υπάρχει, διαφορετικά άνηθο

3-4 ντομάτες σε φέτες

3 κ.σ. ξίδι

Αλάτι, πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Μουλιάζουμε τα ρεβίθια αποβραδίς σε μπόλικο νερό. Την επομένη τα σουρώνουμε και τα βράζουμε, για περίπου 20 λεπτά ώστε να μη χυλώσουν. Τα σουρώνουμε.

Τσιγαρίζουμε σε μια κατσαρόλα το ξερό κρεμμύδι με το λάδι και προσθέτουμε όλα τα χορταρικά (όχι τις ντομάτες). Μετά από 10 λεπτά, ρίχνουμε τα ρεβίθια και προσθέτουμε και λίγο νερό. Μαγειρεύουμε για 15-20 λεπτά. Προσθέτουμε την ντομάτα και αφήνουμε για άλλα 10 λεπτά. Ρίχνουμε το ξίδι, ανακατεύουμε και αποσύρουμε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk