Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε η  σχεδιάστρια κοσμημάτων και αξεσουάρ, Φανή Γκούτρα που εμπνεύστηκε από το 1821 φτιάχνοντας όμορφα βραχιόλια για όλους, ως ενθύμιο της ξεχωριστής αυτής επετείου.

«Τα βραχιόλια αυτά είναι κεντημένα στο χέρι και η έμπνευση έρχεται μέσα από το χθες, μέσα από τους εύζωνες, τις παραδοσιακές στολές. Όλες οι μνήμες μας είναι μέσα σε αυτό το βραχιόλι. Το μπλε το χρώμα, οι φούντες, η ελληνική σημαία. Θέλαμε να δώσουμε το δικό μας μήνυμα αισιοδοξίας. Θέλαμε να βγάλουμε ένα προϊόν που να μπορεί να το πάρει ο καθένας», είπε μιλώντας στο Mega η Φανή Γκούτρα.

Η ίδια εργαζόταν ως φιλόλογος, μέχρι που κάποια στιγμή αποφάσισε να δοκιμάσει κάτι καινούριο.

«Κάποια στιγμή αποφάσισα ότι ήθελα να αλλάξω προσανατολισμό, ήμουν κουρασμένη από τα μαθήματα στον ιδιωτικό τομέα. Το μόνο άλλο πράγμα που ήξερα να κάνω καλά ήταν το κέντημα. Αμφισβητήθηκα αρκετά στην αρχή, αλλά τα κατάφερα.

Οι γονείς μου στεναχωρήθηκαν πολύ τότε, αλλά τώρα είναι χαρούμενοι και περήφανοι. Τώρα έχω μια μεγάλη ομάδα, και έχουμε αρχίσει να κάνουμε και πωλήσεις στο εξωτερικό», ανέφερε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων η Φανή Γκούτρα.

Δείτε παρακάτω το σχετικό βίντεο: