Μπορεί η επιδημιολογική εικόνα της Ελλάδας να προκαλεί πονοκέφαλο στο επιστημονικό μας επιτελείο, το σύστημα υγείας να πιέζεται ασφυκτικά και ολοένα και περισσότερες περιοχές να μπαίνουν στο «βαθύ κόκκινο», ωστόσο σε αντίθεση με ό,τι θα περίμενε κάποιος, αντί για ακόμα πιο αυστηρά μέτρα, σήμερα ανακοινώθηκε η πρώτη άρση των πολύ αυστηρών περιοριστικών μέτρων για τον φονικό ιό.

Αν και οι νέες διαγνώσεις που έφτασαν τις 11.990 από τη Δευτέρα 15 Μαρτίου και η κατάσταση των νοσοκομείων δεν επιτρέπουν χαλάρωση μέτρων και άνοιγμα δραστηριοτήτων, η διαχείριση της πανδημίας τίθεται σε νέα βάση με τη χρήση των «βαλβίδων αποσυμπίεσης».

Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν

Έτσι λοιπόν, το πρωί του Σαββάτου αλλάζει το ωράριο απαγόρευσης στις μετακινήσεις των πολιτών τα Σαββατοκύριακα και αντί για 19:00 το απόγευμα θα ξεκινά από τις 21:00 το βράδυ (μέχρι τις 05:00 το πρωί), όπως ισχύει άλλωστε και τις καθημερινές.

Παράλληλα, ανοίγουν οι αρχαιολογικοί χώροι, ενώ η λειτουργία των κομμωτηρίων θα γίνεται με αυστηρούς κανόνες τήρησης πρωτοκόλλων.

Συγκεκριμένα, η επαναλειτουργία κομμωτηρίων και καταστημάτων περιποίησης νυχιών από την Δευτέρα με πολύ αυστηρούς κανόνες.

Ακόμα, η επαναλειτουργία των υπαίθριων αρχαιολογικών χώρων ως 3 άτομα -εκτός των οικογενειών- με υποχρεωτική μάσκα, στέλνοντας το SMS 6 και μόνο με τα πόδια ή με ποδήλατο, όχι με ΙΧ ή μηχανή.

Όλοι οι παραπάνω κανόνες ισχύουν και για τα πάρκα που επίσης ανοίγουν.

Ακόμα, επιτρέπεται η τέλεση λειτουργίας στον καθεδρικό ναό κάθε μητρόπολης με 1 πιστό ανά 25 τ.μ. και όριο τους 20 πιστούς για την Κυριακή της Ορθοδοξίας, για την 25η Μαρτίου και τους δεύτερους χαιρετισμούς της Θεοτόκου. Θα διεξάγονται τεστ σε ιερείς και ψάλτες με ευθύνη της οικείας Μητρόπολης.

Τέλος, επιτρέπεται η ερασιτεχνική αλιεία για τους διαμένοντες σε παραθαλάσσιους δήμους, με μικρό σκάφος ή από την στεριά και με το SMS 6.

Παράλληλα, κάθε πολίτης θα δικαιούται ένα δωρεάν ατομικό rapid test την εβδομάδα από το φαρμακείο της γειτονιάς του με τη χρήση ΑΜΚΑ, η πρωτοποριακή κίνηση της χώρας σύμφωνα με τον υφυπουργό Παρά τω Πρωθυπουργώ, κ. Άκη Σκέρτσο, γίνεται από τα τέλη Μαρτίου ένα ακόμη όπλο που θα επιτρέψει τα 10 εκατομμύρια τεστ εβδομαδιαίως και τον καλύτερο έλεγχο της πανδημίας.

Αγώνας δρόμου για κομμωτήρια & κέντρα αισθητικής

Μέσω Facebook, Instagram και με όποιον άλλον τρόπο μπορούν, γυναίκες και άντρες προσπαθούν να κλείσουν ένα ραντεβού στα κομμωτήρια που ανεβάζουν ρολά.
Ανοίγουν μετά από 40 ημέρες

Κομμωτήρια και καταστήματα περιποίησης νυχιών είναι τα πρώτα που ανεβάζουν ρολά και η λίστα με τα ραντεβού είναι ήδη γεμάτη.

Κομμωτές και κομμώτριες προετοιμάζονται πυρετωδώς για τη μεγάλη ημέρα. Στο κομμωτήριο της Μάγδας Κωστέρα φροντίζουν την κάθε λεπτομέρεια για να υποδεχθούν μετά από 40 ημέρες ξανά τους πελάτες τους.

«Όσο πιο γρήγορα, και αύριο να ανοίγαμε, θα ήταν ό,τι καλύτερο, το περιμένουμε με πολύ μεγάλη αγωνιά».

Τηλεφωνούν… ήδη για ραντεβού

Τα τηλέφωνα ήδη έχουν πάρει φωτιά και οι λίστες γεμίζουν με ανυπόμονους πελάτες, καθώς θέλουν οπωσδήποτε να κλείσουν ραντεβού για κούρεμα.

«Από χθες με παίρνουν τηλέφωνο για να κλείσουν ραντεβού είναι σε κατάσταση τρέλας».

Για να μεταβεί κάποιος στο κομμωτήριο θα πρέπει να στείλει μήνυμα με τον κωδικό «2» στο 13033, ενώ δε θα υπάρχει χρονικός ή χιλιομετρικός περιορισμός.