Σήκωσα το κεφάλι μου και κοίταξα τον πραγματικά σπάνιο πίνακα του sir Edwin Landseer.

Ο βρετανός εικαστικός, ο οποίος λάτρευε τις εξοχικές, ειδυλλιακές πραγματικά περιοχές της Σκωτίας και τη βικτωριανή εποχή, είχε ζωγραφίσει ένα καθαρόαιμο. Ενα καθαρόαιμο Λάντσιρ.

Οι πανέμορφοι σκύλοι ήταν μέρος των λεγόμενων ευγενών ζώων του 19ου αιώνα.

Ο Landseer ζωγράφιζε συνέχεια τέτοια ζώα. Αυτός ο οποίος μας κοίταζε με snob ύφος μέσα από το κάδρο, στο σαλόνι της Θέκλας, θεωρούσε, σύμφωνα με τον Landseer, τον εαυτό του κοινωνικά ανώτερο! Oh my God! Ο Edwin είχε δώσει μάλιστα το όνομά του σε συγκεκριμένα τετράποδα. Σκύλοι Λάντσιρ.

Η Θέκλα αγόρασε τον πίνακα σε μια δημοπρασία που είχε γίνει σε πύργο οικογένειας αριστοκρατικής καταγωγής στα Highlands. Κάπου εκεί διέθετε έναν εκπληκτικό πύργο και το ζεύγος ευγενών Αλβέρτος και Βικτωρία –  δημιουργοί του περίφημου Μουσείου V & A στο Λονδίνο.

Οι πίνακες του Edwin Landseer με τα υπερήφανα ζώα του (ανάμεσα στους snob σκύλους και ένα μοναδικής ομορφιάς ελάφι) ταιριάζουν περισσότερο σε χειμερινές κατοικίες.

Εκλεισα τα μάτια. Το mansion της Θέκλας στα Χουλάκια της Mykonos είναι γεμάτο με τους πολυαγαπημένους μου μεταλλικούς κούνελους του Jeff Koons και τα έργα του Anslem Kiefer.

Δίπλα στον ροζ μεταλλικό κούνελο του Jeff υπάρχουν πάντα οι συλλεκτικές Armand de Brignac και τα σοκολατάκια σε σχήμα rabbit που δημιούργησε αποκλειστικά ο ράπερ Jay-Z…