Η Θέκλα έκλεισε με δύναμη το καπάκι της μπιζουτιέρας, κατασκευασμένης από πολύτιμα κρύσταλλα και μικρές πέρλες. Τα κοσμήματα, έτσι όπως προχωρούν οι ρυθμοί του εμβολιασμού, θα μείνουν για αρκετό καιρό ακόμα στο κουτί που είχε αγοράσει από το Palm Beach.

Το καλοκαίρι άλλωστε στη Μύκονο, στην Ιμπιζα, στο Καπ Φερά αλλά και στο δημοφιλέστατο των ισχυρών του χρήματος Πόρτο-Beverly-Χέλι προτιμά τα εντυπωσιακά faux bijoux με την υπογραφή Marni, Dolce & Gabbana, Saint Laurent.

Ογκώδη, εκρηκτικά, ταιριάζουν με τις τεράστιες ψάθινες καπελίνες στις παραλίες της South France, στα ιταλικά Κάπρι και Αμάλφι με τα vintage στοιχεία, αλλά και στις θορυβώδεις Mykonian παραλίες. Ενα σύννεφο τυλιγμένο σε γαλάζια και λευκά χρώματα περνάει γρήγορα μπροστά από τα μάτια μου.

Οι παραλίες της Μυκόνου, από τις ωραιότερες στον κόσμο, έτοιμες να υποδεχτούν αυτό το καλοκαίρι – αν όλα εξελιχθούν ομαλά – εμβολιασμένους (ή με αντισώματα, σύμφωνα με τα αναγκαία παραστατικά) τουρίστες.

Πληροφορήθηκα ότι η Mykonos έχει αρκετές κρατήσεις για τον Ιούνιο. Το αεροδρόμιο επίσης παρουσιάζει πολύ μεγάλη κίνηση εκείνον τον μήνα. Περιμένουμε με αγωνία τις εξελίξεις. Ολα «μυρίζουν» αισιοδοξία. Θα δούμε. Κυρίως όμως όλα… μοιάζουν καλοκαίρι.