Σκληρούς χαρακτηρισμούς κατά του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν, χρησιμοποίησε ο αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας και πρώην πρωθυπουργός, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, την ώρα που ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, αρκέστηκε να του ευχηθεί να έχει «υγεία», ενώ σήμερα δήλωσε και έτοιμος να συνομιλήσει με τον Τζο Μπάιντεν άμεσα.

Η πλέον μετριοπαθής φωνή του Κρεμλίνου, ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, σε ερώτηση για το πώς ερμηνεύει τις σκληρές δηλώσεις Μπάιντεν κατά του Πούτιν, δήλωσε: «Συναντήθηκα με τον υφιστάμενο Πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, σε διάφορες διεθνείς συναντήσεις. Μου έδωσε την εντύπωση ενός λογικού ατόμου τότε, ωστόσο, φαίνεται ότι ο χρόνος δεν ήταν ευγενικός απέναντί του».

Και πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα, παρομοίασε την κατάσταση του Αμερικανού προέδρου με μια φράση του Φρόυντ, σύμφωνα με την οποία «τίποτα στη ζωή δεν είναι πιο ακριβό από την ασθένεια και την ηλιθιότητα»!

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ είχε υποδεχτεί τον Τζο Μπάιντεν στην κατοικία του, κοντά στη Μόσχα, στο παρελθόν.

Τότε, ο Μεντβέντεφ ήταν Πρόεδρος της Ρωσίας και ο Μπάιντεν αντιπρόεδρος των ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι ο νέος… «ψυχρός πόλεμος» μεταξύ Ουάσιγκτον και Μόσχας ξεκίνησε όταν ο Μπάιντεν, σε συνέντευξή του στο ABC News, είπε ότι ο Πούτιν θα «πληρώσει το τίμημα» για υποτιθέμενη παρέμβαση στις προεδρικές εκλογές του 2020 στις ΗΠΑ και απάντησε καταφατικά σε ερώτηση για το αν θεωρεί «δολοφόνο» τον Ρώσο Πρόεδρο.