Αιχμές κατά των διαδηλώσεων άφησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης χαρακτηρίζοντας ταυτόχρονα επικίνδυνη τη σύγκρουση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για τη χώρα.

Σαν παιδιά σε πυριτιδαποθήκη

Ο κ. Χρηστίδης αναφερόμενος στην πανδημία τόνισε ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ παίζουν «σαν δύο παιδιά σε μια πυριτιδαποθήκη» λέγοντας ότι την ώρα που της έξαρσης των κρουσμάτων «έχει εγκλωβιστεί η  Νέα Δημοκρατία στο νόμος και τάξη, το οποίο δεν έχει καμία σχέση ούτε με την φιλελεύθερη αντίληψη,  είναι άλλο το ότι αντιμετωπίζει την ασυδοσία, και αυτό είναι κάτι το οποίο μας βρίσκει όλους σύμφωνους, και άλλο το ότι δέρνεις στις πλατείες ανάμεσα σε οικογένειες.

»Αυτό δεν έχει  καμία σχέση με την φιλελεύθεροι αντίληψη. Και από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ στις γνωστές λαϊκίστικες εμμονές του.

»Είναι εντελώς λάθος να μην αντιλαμβάνεσαι, ότι την περίοδο στην οποία τα κρούσματα αυξάνονται στην Αττική ειδικά, με πολύ μεγάλους ρυθμούς δεν μπορείς να παίζεις με την ζωή των πολιτών και να κάνεις πορείες».

Άκρως επικίνδυνο

Ο κ. Χρηστίδης χαρακτηρίζοντας ως «άκρως επικίνδυνο» όλο αυτό το σκηνικό, τόνισε -μιλώντας στο «Θέμα 104,6» ότι το ΚΙΝΑΛ δεν θα ακολουθήσει ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ σε αυτό τον «κατήφορο».

«Αυτό το λέμε διαρκώς από την πρώτη στιγμή και επαναλαμβάνω ότι κατά την άποψή μας, πρέπει να σταματήσουν να παίζουν τους Κλέφτες και Αστυνόμους ο κ. Μητσοτάκης με τον κ. Τσίπρα και να ασχοληθούν σοβαρά με τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ και πρόσθεσε:

«Η σύγκρουση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ κρατά την χώρα πίσω. Δεν μπορούμε να μπούμε σε μία σύγκρουση ανάμεσα στην δήθεν μηδενική  ανοχή και την δήθεν  σύγκρουση των λαϊκίστικών δυνάμεων γιατί αυτό είναι κάτι το οποίο θα αφήσει τη χώρα πολύ πίσω».

Κοινωνική ειρήνη

Συμπλήρωσε δε, ότι «μετά από πέντε μήνες διαρκούς lockdown, υπάρχει μία κόπωση τεράστια και σε αυτό πρέπει να αντιλαμβανόμαστε ότι όταν η  αστυνομία πηγαίνει να ελέγξει κάποιον,  δεν μπορεί να εξελίσσεται αυτό σε ξυλοδαρμό,  οι πολίτες αλλά και οι αστυνομικοί βεβαίως έχουν όλοι κουραστεί και αυτό είναι κάτι το οποίο μας μεταφέρουν όλοι οι  άνθρωποι με τους οποίους επικοινωνούμε.

»Εγώ βρέθηκα πριν 10 μέρες, στο μνημόσυνο το οποίο πραγματοποιούν οι αστυνομικοί κάθε χρόνο για τους 138 πεσόντες στην ώρα του καθήκοντος, και αυτό είναι κάτι το οποίο έχουν βάλει οι ίδιοι οι αστυνομικοί, μην μας ζητάει η πολιτική ηγεσία να εφαρμόσουμε μέτρα τα οποία είναι εξαιρετικά επίπονα για τους πολίτες και δεν αποδίδουν.

»Πρέπει λοιπόν να  δημιουργήσουμε μια κοινωνική ειρήνη και ισορροπία, μια νέα κοινωνική δικαιοσύνη η οποία θα κάνει την κοινωνία μας να δει τις προκλήσεις του  αύριο. Μην συγκρουόμαστε διαρκώς για ζητήματα τα οποία έχουν κλείσει στη δημοκρατία μας εδώ και 10-20 χρόνια».