Νέοι σοκαριστικοί διάλογοι από το ηχητικό ντοκουμέντο που έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί από την ώρα της επίθεσης νεαρών σε βάρος συναδέλφου τους στη Νέα Σμύρνη, έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Σοκ προκαλεί η στιγμή που ο 23χρονος, ο οποίος είναι ήδη προφυλακισμένος με την κατηγορία της απόπειρας δολοφονίας, λέει στον 22χρονο συνομιλητή του ότι μάλλον έχουν σκοτώσει δυο αστυνομικούς.

Τις συνομιλίες-φωτιά, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά, την επίθεση στον 28χρόνο αστυνομικό της ομάδας ΔΡΑΣΗ στη Νέα Σμύρνη, έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικές και δικαστικές αρχές.

Οι αστυνομικοί, όπως είχε αποκαλύψει το Mega, άκουγαν τους συλληφθέντες, την ώρα των επεισοδίων, καθώς είχε αρθεί το τηλεφωνικό απόρρητο για τον 22χρονο, ο οποίος είχε κατηγορηθεί τον περασμένο Ιανουάριο για την επίθεση της στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Πριν από τα επεισόδια ο 22χρόνος συνομιλεί με τον 23χρόνο ο οποίος και τελικά προφυλακίστηκε για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του αστυνομικού, για το σημείο στο οποίο βρίσκεται.

22χρονος: Έχεις στρίψει;
23χρονος: Ναι. Τώρα είμαστε ρε φίλε… Νικολάου Πλαστήρα λέγεται η οδός. Πρώτοι, πρώτοι.
22χρονος: Πρώτοι, πρώτοι μπροστά;
23χρονος: Ναι στη Νικολάου Πλαστήρα είμαστε. Τώρα φθάνουμε στην ασφαλιστική
22χρονος: Εκεί, ευθεία, δηλαδή, στρίψατε αριστερά εσείς;
23χρονος: Ε, δεν ξέρω. Τώρα είμαστε πρώτοι πάντως ρε φίλε εδώ με το πλήθος.
22χρονος: Οκ.
23χρονος: Εντάξει; Έλα, έλα.

Όταν εκδηλώνεται η επίθεση ακούγονται κραυγές με τις οποίες δίνονται «οδηγίες», με τις αστυνομικές αρχές να αναζητούν-πλέον- το πρόσωπο ή τα πρόσωπα που είχαν το πρόσταγμα.

“Όλοι μαζί ρε, ορμάτε ρε”, “Ξεβρακώστε τον”, “Ανάψτε καμιά φωτιά ρε”.

Μετά την επίθεση στον αστυνομικό ακολουθεί μία συνομιλία περίπου ενός λεπτού αναμεσά τους…η αίσθηση που είχαν ήταν ότι χτυπήθηκαν δύο άνδρες της αστυνομίας.

23χρονος: Μάλλον τον σκοτώσαμε τον έναν.
22χρονος: Φύγε, φύγε, φύγε.
23χρονος: Πρέπει να βρεθούμε να πάρουμε το μηχανάκι να φύγουμε. Πιάσαμε δύο πρέπει να τους σκοτώσαμε. Δεν ξέρω τι έγινε. Ο ένας ανάσαινε.
22χρονος: Εσύ δεν έκανες τίποτα, σε έβλεπα.
23χρονος: Όχι, εντάξει φεύγω.
Συνάντηση σε… ταράτσα των Εξαρχείων

Στη συνέχεια, ο23χρόνος κατηγορούμενος, όπως προκύπτει, κανονίζει να πάει στα Εξάρχεια και να συναντήσει τον 22χρόνο.

23χρονος: Που είσαι;
22χρονος: Σε ταξί προς Εξάρχεια. Θες να έρθεις;
23χρονος: Έλα την κάνω και εγώ. Ο ΞΑ έχει μπει σε ένα σπίτι.
22χρονος: Ωραία, έλα Εξάρχεια. Από Συγγρού είναι ανοιχτά.
23χρονος: Πού Εξάρχεια; Ταράτσα;
22χρονος: Πού ταράτσα ρε;
23χρονος: Θα σε πάρω όταν φθάνω Εξάρχεια.
22χρονος: Έγινε ρε αδερφάκι, έλα.

Μετά τις τριήμερες, μαραθώνιες απολογίες, των 19 συνολικά συλληφθέντων από όσα διαδραματίστηκαν στη Νέα Σμύρνη τη περασμένη Τρίτη, οι τρεις που αντιμετώπιζαν και την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του νεαρού αστυνομικού, προφυλακίστηκαν.

Οι υπόλοιποι 16 κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Οι αστυνομικές αρχές συνεχίζουν την έρευνα τους για τον εντοπισμό και τη σύλληψη κι άλλων προσώπων τα οποία φέρονται να συμμετείχαν στα επεισόδια και την απόπειρα ανθρωποκτονίας του 28χρόνου αστυνομικού.