Σοκάρουν οι διάλογοι που είχαν οι συλληφθέντες λίγες μόνο στιγμές μετά την επίθεση στον αστυνομικό στη Νέα Σμύρνη και τον σοβαρό τραυματισμό του.

Πρόκειται για ηχητικό ντοκουμέντο 20 περίπου λεπτών, με διαλόγους που «καίνε» και καταγράφηκαν από τον λεγόμενο υπερ-κοριό της αντιτρομοκρατικής.

Η αντιτρομοκρατική παρακολουθούσε το τηλέφωνο ενός από τους δύο συλληφθέντες και μάλιστα από τον περασμένο Ιανουάριο μετά από εισαγγελική διάταξη για λόγους δημόσιας ασφάλειας.

Κόβουν το αίμα οι διάλογοι

Το MEGA είχε αποκαλύψει πως κατά την διάρκεια των επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη ένας εκ των δραστών είχε αφήσει ανοιχτό το κινητό του και η αστυνομία παρακολουθούσε τη συνομιλία του.

Πρόκειται για συνομιλίες που περιλαμβάνουν φωνές και ύβρεις όπως: «πάρτε του τον οπλισμό», «χτυπήστε τον», «εντάξει τον σκοτώσαμε, πάμε να φύγουμε».

Την ώρα που ο αστυνομικός είναι αιμόφυρτος στο οδόστρωμα, βαριά τραυματισμένος από τα χτυπήματα του όχλου που έχει αρχίσει να φεύγει από το σημείο κατέγραψε τον διάλογο μεταξύ των δύο ατόμων.

«Ελα ρε… Μάλλον τον σκοτώσαμε» λέει ο ένας με τον άλλον να απαντά «όντως;».

«Ναι τον σκοτώσαμε σου λέω… Πρέπει να φύγουμε» λέει για να του απαντήσει ο νεαρός «ναι ναι… πάρε το μηχανάκι και φύγε».

Το προφίλ του 23χρονου, ο οποίος παρακαλουθούνταν

Τα σοκαριστικά ηχητικά ντοκουμέντα έρχονται από το κινητό του 23χρονου αντιεξουσιαστή που έχει ήδη συλληφθεί για επίθεση και ο οποίος ήταν ήδη υπό παρακολούθηση από την ΕΛ.ΑΣ γιατί είχε συλληφθεί σε παλαιότερες επιθέσεις. Ο 23χρονος κρίθηκε σήμερα προφυλακιστέος.

Η ελληνική αστυνομία γνώριζε ότι μέλη της αρχικής ομάδας που ανήκει ο 23χρονος θα έδινε παρών στη Νέα Σμύρνη γι’ αυτό και παρακολουθούσε το τηλέφωνό του.

Από αυτά τα στοιχεία και τις συνομιλίες επιχειρεί η αστυνομία να τεκμηριώσει τις κατηγορίες για την ανθρωποκτόνο πρόθεση εναντίον του 28χρονου αστυνομικού.

Η φράση «πάρτε του τον οπλισμό» συμπίπτει με αυτό που έχει καταθέσει ήδη αστυνομικός, ότι δηλαδή είχε γίνει επιχείρηση με τον μεγάλο φόβο του 28χρονου ειδικού φρουρού να είναι μην του αποσπάσουν το όπλο.

Αντίθετα, ελεύθερος αφέθηκε ο 22χρονος μετά την απολογία του με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης σε ΑΤ 3 φορές το μήνα και της εγγυοδοσίας 1.000 ευρώ.

Πρόκειται για τον 22χρονο που φέρεται να ανήκει στον αντιεξουσιαστικό χώρο και να είχε εμπλακεί στο παρελθόν στην επίθεση κατά των γραφείων του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Οι κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για τις οποίες απολογήθηκε ήταν κατοχή εκρηκτικών, εκρήξεις και απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Όπως δήλωσε η συνήγορός τους Άννυ Παπαρούσου, τα τηλέφωνα των δυο νεαρών παρακολουθούνταν απο τον περασμένο Ιανουάριο με εισαγγελικη διάταξη για λόγους δημόσιας ασφάλειας, αλλά οι συνομιλίες που έχουν καταγραφεί και οδήγησαν στη σύλληψη τους, δεν τους γνωστοποιήθηκαν με αποτέλεσμα να μην μπορέσουν να τις αντικρούσουν στις απολογίες τους.

Από τις ίδιες συνομιλίες που μπήκαν στη δικογραφία δεν προέκυπτε ότι ο 22χρονος ήταν στο σημείο της επίθεσης, εκεί δηλαδή που ξυλοκοπήθηκε άγρια ο αστυνομικός.