Αντίθετο με τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον Νίκο Παππά είναι το ΚΚΕ, το οποίο ζητάει τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής υποστηρίζοντας ότι η πρόταση της ΝΔ «δεν τεκμηριώνεται από τα μέχρι τώρα στοιχεία».

«Παρών»

Στο πλαίσιο αυτό το ΚΚΕ γνωστοποιεί ότι θα ψηφίσει «παρών» στην πρόταση της ΝΔ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΚΕ έχει ως εξής:

«Η πρόταση των βουλευτών της ΝΔ για συγκρότηση προανακριτικής Επιτροπής δεν τεκμηριώνεται από τα μέχρι τώρα στοιχεία. Γι’ αυτό η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ θα τοποθετηθεί με “ΠΑΡΩΝ” στην παραπάνω πρόταση.

Το ΚΚΕ θεωρεί δεδομένες τις πολιτικές ευθύνες για τα “παιχνίδια”, που παίχτηκαν στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο η διερεύνηση τυχόν άλλων ευθυνών πρέπει να αποτελέσει στην παρούσα φάση αντικείμενο έρευνας Εξεταστικής Επιτροπής και όχι προανακριτικής, ώστε να διερευνηθούν όλες οι πτυχές της υπόθεσης.

Σε κάθε περίπτωση η πρόταση των βουλευτών της ΝΔ δεν μπορεί να θολώσει τα νερά των πολιτικών ευθυνών που έχουν τόσο η κυβέρνηση της ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ για την πολύμορφη διαπλοκή τους με τα επιχειρηματικά συμφέροντα, που ελέγχουν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης σε βάρος της ενημέρωσης του λαού.

Εδώ και χρόνια έχει αποδειχθεί ότι οι διάφορες “προανακριτικές επιτροπές” χρησιμοποιούνται ως μέσο αποπροσανατολισμού από τα οξυμένα προβλήματα που προκαλεί η αντιλαϊκή πολιτική και το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα και μπαίνουν στην υπηρεσία του άθλιου δικομματικού παιχνιδιού».