Τον δρόμο της διερεύνησης από την προανακριτική επιτροπή της Βουλής παίρνει η υπόθεση Καλογρίτσα και η εμπλοκή του πρώην υπουργού Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Μετά από την αξιολόγηση του υλικού που περιελάμβανε η σχετική δικογραφία που διαβιβάστηκε στην Βουλή, η ΝΔ αποφάσισε να προχωρήσει στη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών του κ. Παππά, καθώς διαπίστωσε ότι προκύπτουν «ικανές ενδείξεις που επιβάλλουν την άσκηση ποινικής δίωξης».

Οι πληροφορίες που εδώ και καιρό εμφάνιζαν την πλειοψηφία αποφασισμένη να παραπέμψει τον πρώην υπουργό σε προανακριτική επιτροπή επιβεβαιώθηκαν. Η πρόταση που κατατέθηκε στον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα και θα συζητηθεί το προσεχές διάστημα στην Ολομέλεια της Βουλής η οποία και θα αποφανθεί για την συγκρότηση ή μη της προανακριτικής επιτροπής, βάζει στο «μικροσκόπιο» της έρευνας τα εξής αδικήματα τα οποία φέρεται να εκτέλεσε ο κ. Παππάς κατά την άσκηση των υπουργικών καθηκόντων του (υπενθυμίζεται ότι οι καταγγελίες Καλογρίτσα αφορούν τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες του 2016):

α) το κακούργημα της δωροληψίας πολιτικού αξιωματούχου κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση και
β) το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Σύμφωνα με δηλώσεις του γενικού γραμματέα της Κ.Ο. της ΝΔ Γιάννη Μπούγα «τα αδικήματα αυτά στοιχειοθετούνται στην πρότασή μας, με βάση τα στοιχεία της δικογραφίας». Όπως δήλωσε ο ίδιος «είμαστε αποφασισμένοι να διερευνήσουμε με πληρότητα και αντικειμενικότητα μια ακόμη υπόθεση που φέρεται ότι εκπορεύθηκε από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με σκοπό -αυτή τη φορά- τον έλεγχο του Τύπου. Η ΝΔ θα προτείνει για πρόεδρο της προανακριτικής επιτροπής τον βουλευτή Έβρου του κόμματος Σταύρο Κελέτση.

Όσον αφορά τη δικογραφία για την υπόθεση Folli-Follie και ως προς το σκέλος των ενδεχόμενων ευθυνών των πρώην υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκου Φλαμπουράρη και Αλέξη Χαρίτση, το κυβερνών κόμμα αποφάσισε να μην προχωρήσει σε σύσταση προανακριτικής επιτροπής αφήνοντας το θέμα της διερεύνησης στην Δικαιοσύνη η οποία έχει ήδη επιληφθεί ως προς την εμπλοκή του πρώην βουλευτή του κόμματος Μάκη Μπαλαούρα, ενώ στη Βουλή μένει μόνο να αποφανθεί για το εισαγγελικό αίτημα άρσης της βουλευτικής ασυλίας του έτερου εμπλεκόμενου στην υπόθεση Σταύρου Αραχωβίτη.