Η Εσθήρ κατέβασε το λευκό, κεντημένο με πέρλες και χειροποίητες δαντέλες ομπρελίνο του Valentino κοντά στο πρόσωπό της. Οι αχτίδες  του ήλιου έπεφταν πάνω στη ροζ vintage κούνια, η οποία κατείχε περίοπτη θέση στον κήπο της βίλας «Ορτανσία».

Η παιδική μου φίλη ένοιωθε σαν να ήταν η πρωταγωνίστρια σε κάποια από τις ταινίες του Χόλιγουντ οι οποίες βασίζονται σε επικά μυθιστορήματα. Οπως π.χ. την «Τζέιν Εϊρ», ένα βιβλίο με τη γνωστή γκουβερνάντα στο οποίο έτρεφε αδυναμία από τότε που ήταν μικρό κορίτσι. Η γλυκιά, συμπονετική πάντα Εσθήρ! Πρέπει να ομολογήσω ότι συμπεριφέρεται με άψογο τρόπο στο υπηρετικό της προσωπικό.

Η θεραπαινίς Καντελάρια αλλά και η «γκουβερνάντα» του σκύλου της, ράτσας King Charles που ακούει στο όνομα Ριχάρδος, δηλώνουν απόλυτα ικανοποιημένες από τους τρόπους της ωραιοτάτης Εσθήρ. Ιδιαίτερα όταν εκείνη τους «επιτρέπει» να χτενίζουν απαλά το βράδυ τα μακριά χρυσαφένια μαλλιά της τα οποία ομοιάζουν με αυτά της Ραπουνζέλ. Αμέσως μετά το τέλος της διαδικασίας, οι ακούραστες γυναίκες του μόχθου ανταμείβονται πλουσιοπάροχα. Η γενναιοδωρία άλλωστε της αγαπημένης μου φίλης είναι γνωστή στους κύκλους της upper class. Είναι αυτό που λέμε βουρτσιά και… δεκάρικο.

Είμαι σίγουρη ότι η Εσθήρ θα έδινε μια εξίσου μεγάλη αμοιβή αν κάποιος προσπαθούσε να απαγάγει το πανέμορφο κατοικίδιο Ριχάρδο, ακολουθώντας έτσι τις «κινήσεις» της Lady Gaga.

Ο εγκλεισμός στο σπίτι λόγω κορωνοϊού τής δημιουργεί άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Στο μυαλό της στριφογυρίζουν σκέψεις για απαγωγή του σκύλου της με το όνομα του υπερήφανου άγγλου βασιλιά αλλά και ενός άκρως εντυπωσιακού installation του Oscar Tuazon, μικρογραφίας αυτού που υπάρχει στο Art Museum του λατρεμένου της Ασπεν στο Κολοράντο…

Το mansion στην Εκάλη και ο… αυλάρχης

Ο μεγαλοβιομήχανος, χρυσός κληρονόμος Φίφης Δελμούζος-Κασσανδρής λέει χαμογελώντας ειρωνικά ότι το ροζ mansion που κληρονόμησε η Εσθήρ από τη βρετανικής καταγωγής γιαγιά της λαίδη Ντάρι (οι έλληνες απρεπείς κάποιες φορές στη συμπεριφορά φίλοι της συνήθιζαν όταν έβλεπαν την αριστοκρατική, λεπτεπίλεπτη grandmother να τραγουδούν το λαοφιλές άσμα «Ντάρι-Ντάρι, στο γιαλό πετούν οι γλάροι») είναι τόσο κιτς που μάλλον ομοιάζει με αυτό που ενοικίαζαν οι περισσότεροι έλληνες κινηματογραφικοί παραγωγοί. Ενα τεράστιο σπίτι στα βόρεια προάστια, το οποίο ανήκε σε αγαπημένο αυλάρχη του βασιλέως Παύλου.

Η κατοικία με τους αχανείς κήπους (υπάρχει ακόμα, απλά έχει αλλάξει ιδιοκτήτη) χρησιμοποιήθηκε για τις ανάγκες δημοφιλέστατης ταινίας με τους Βουγιουκλάκη – Παπαμιχαήλ, αλλά και σε… χαμηλού κόστους βιντεοταινίες της δεκαετίας του 1970. Τη διακόσμηση του mansion επιμελήθηκε βρετανός interior designer, μάλλον δευτεροκλασάτος, μετά την εξαγορά του.

Η πρόταση της λαίδης Ντάρι στον λόρδο Ντέιβιντ Λίνλεϊ, διάσημο διακοσμητή (και μέλος της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας) να έρθει στην Ελλάδα και να επιμεληθεί το ντεκόρ της βίλας «Ορτανσία» έπεσε στο κενό.