Προετοιμασία 25′ Αναμονή 20′ Μαγείρεμα 5′ – 7′

ΥΛΙΚΑ (για 6 μερίδες)

600 γρ. καλκάνι – αν δεν βρούμε μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με άλλο μεγάλο λιπαρό  ψάρι

Χυμός από 1 λεμόνι

1 λόλα πράσινη

1 λόλα κόκκινη

1 γαλλική σαλάτα

4 κρεμμυδάκια φρέσκα (μόνο το λευκό μέρος)

Χυμός από 1 λάιμ

Ροζ πιπέρι

Λίγος άνηθος ψιλοκομμένος

Εξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Βράζουμε για 5-7 λεπτά (ανάλογα με το πόσο χοντρό είναι) το καλκάνι σε 1 ½ λίτρο αλατισμένο νερό μαζί με τον χυμό από το μισό λεμόνι για να σφίξει. Το βγάζουμε από την κατσαρόλα και το αφήνουμε να στραγγίξει. Το αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 20 λεπτά και το ξεκοκαλίζουμε. Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ 100 ml ελαιόλαδο, τον χυμό λάιμ, τον υπόλοιπο χυμό από το λεμόνι, άνηθο, αλάτι και ροζ πιπέρι. Μαρινάρουμε το καλκάνι με το μισό από το μείγμα λαδιού.

Πλένουμε πολύ καλά τις σαλάτες και τις κόβουμε όπως θέλουμε. Τις βάζουμε σε ένα μπολ σερβιρίσματος και τις ανακατεύουμε με το υπόλοιπο λαδολέμονο ελαφρά με το χέρι ώστε να πάει παντού. Βάζουμε από πάνω το μαριναρισμένο ψάρι και σερβίρουμε.