Οι Βρετανοί τουρίστες που έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού θα μπορούν να επισκέπτονται την Κύπρο χωρίς κανέναν περιορισμό από την 1η Μαΐου, όπως ανακοίνωσε ο Κύπριος υφυπουργός Τουρισμού, Σάββας Περδίος, διευκολύνοντας έτσι την τουριστική κίνηση από τη μεγαλύτερη τουριστική αγορά της Κύπρου.

«Έχουμε προβεί σε ενημέρωση προς τη βρετανική Κυβέρνηση ότι από την 1η Μαΐου θα διευκολύνουμε την κάθοδο στην Κύπρο όσων Βρετανών πολιτών έχουν εμβολιαστεί με τα εμβόλια, που έχουν εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, ούτως ώστε να μπορούν να έρχονται στην Κύπρο χωρίς αρνητικό τεστ και χωρίς να μπαίνουν καραντίνα», ανέφερε ο κ. Περδίος μιλώντας στο ΚΥΠΕ.

Όπως είπε, η εξέλιξη αυτή ακολουθεί την αντίστοιχη διευθέτηση που έγινε με το Ισραήλ στις 14 Φεβρουαρίου.

Τι γράφει ο βρετανικός Τύπος

Η ανακοίνωση αυτή περιγράφεται από τον βρετανικό Τύπο ως «τεράστια ώθηση» για τους τουριστικούς πράκτορες και οργανισμούς της Βρετανίας.

Το σύνολο των βρετανικών μέσων ενημέρωσης επικαλούνται τις δηλώσεις του Υφυπουργού στο ΚΥΠΕ, σημειώνοντας ότι «τα σύνορα της Κύπρου θα ανοίξουν» για όσους Βρετανούς έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου, κάτι που θα αίρει την ανάγκη για διαγνωστικά τεστ και καραντίνα.

Αυτό που τονίζεται είναι ότι με βάση τον οδικό χάρτη εξόδου από το lockdown που έχει παρουσιάσει ο Μπόρις Τζόνσον, πιθανή ημερομηνία κατά την οποία θα επιτραπούν τα ταξίδια αναψυχής στο εξωτερικό είναι η 17η Μαΐου το νωρίτερο.

Πηγή: ΚΥΠΕ