Υπερβολική χαρακτήρισε την κίνηση του διευθυντή της Παθολογικής Κλινικής του νοσοκομείου «Αγία Ολγα» ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Κληθείς να σχολιάσει την παραίτηση του διευθυντή είπε ότι «η κίνηση του γιατρού ήταν υπερβολική και αβάσιμοι οι ισχυρισμοί του». Ανέφερε ότι  το «Αγία Όλγα»  «σε όλη την Αθήνα ήταν το μόνο νοσοκομείο για περιστατικά παθολογικά και Covid», κάνοντας λόγο για «πλήρη αποτυχία και άγνοια των πραγματικών συνθηκών».

Όπως είπε ο κ. Κοντοζαμάνης, «πράγματι το Νοσοκομείο  «Αγία Όλγα»  «είχε μία εργώδη εφημερία χθες και το Νοσοκομείο ανταπεξήλθε επιτυχώς».

Πρόσθεσε ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα  ώστε «το νοσοκομείο να εφημερεύει με ασφάλεια και να αντιμετωπίζει τόσο τα covid όσο και τα μη covid περιστατικά και σε καμία περίπτωση δεν υπήρξε νοσηλεία περιστατικών με κοροναϊό μαζί με περιστατικά μη κοροναϊού».

Σημείωσε ότι «η αρμόδια υπεύθυνη της επιτροπής νοσοκομειακών λοιμώξεων έδωσε τις απαραίτητες κατευθύνσεις και όλα έγιναν σύμφωνα με τα πρωτόκολλα που προβλέπονται έτσι ώστε να είναι μία ασφαλής εφημερία και να αντιμετωπιστούν επιτυχώς  τα περιστατικά».

Υπενθυμίζεται ότι με μια επιστολή που κάνει λόγο για «πλήρη αποτυχία και άγνοια των πραγματικών συνθηκών» στο ΕΣΥ αποφάσισε να κάνει γνωστή την παραίτησή του ο διευθυντής του παθολογικού τομέα του νοσοκομείου «Αγία Όλγα» Ιωάννης Ιωαννίδης.

Στην επιστολή του είχε περιγράφει γιατρούς του τμήματός του «στα όρια παραφροσύνης», ενώ σημειώνει πως ο 6ος όροφος γεμάτος θετικά περιστατικά (και εκτός της κλινικής COVID) και σε συνθήκες συνύπαρξης με κοινά περιστατικά.

Σε απάντηση του ο διοικητής του νοσοκομείου Χαράλαμπος Πρίφτης αναφέρει πως η εφημερία της Τετάρτης από 8:00-14:00 ήταν αρκετά εργώδης δεδομένου ότι ήταν το μοναδικό νοσοκομείο για Παθολογικά και COVID-19 περιστατικά. Ωστόσο, σημειώνει ότι η εν λόγω εφημερία έκλεισε επιτυχώς και ουδόλως διεταραχθή η συνολική ισορροπία του νοσοκομείου και ως εκ τούτου κάθε τι που αναφέρεται σχετικά από τον κ. Ιωαννίδη, είναι αβάσιμο και υπερβολικό.

Απαντώντας στα περί νοσηλείας θετικών περιστατικών σε χώρο αρνητικών περιστατικών τονίζει πως ο κ. Ιωαννίδης μάλλον δεν πρόσεξε πως η Πρόεδρος της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων έκανε παρουσία μαρτύρων σύσταση της μεταφοράς όλων των μη θετικών ασθενών στον δημιουργηθέντα χώρο της Β’ Παθολογικής Κλινικής, πράγμα που έγινε άμεσα και σημειώνει πως αν έγινε κάτι άλλο είναι δική του ευθύνη και μόνο.

Τέλος κάνει γνωστό πως η Δ/νση του Παθολογικού Τομέα ανετέθη προσωρινά στον Αναπληρωτή της θέσης κ. Σωτήρη Πατσιλινάκο, Συντονιστή Δ/ντή της Καρδιολογικής Κλινικής του νοσοκομείου, έως ότου προκηρυχθεί και πληρωθεί η θέση αυτή.