Με τις ΜΕΘ στην Αττική αλλά και σε άλλες περιοχές να έχουν «γονατίσει» ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ επαναφέρουν το θέμα της επίταξης των ιδιωτικών κλινικών, μιλώντας για άμεση ανάγκη και κατηγορώντας την κυβέρνηση για παταγώδη αποτυχία.

«Οι καταγγελίες και η κραυγή αγωνίας που εκπέμπουν σωματεία εργαζομένων στα νοσοκομεία, νοσοκομειακοί γιατροί, διευθυντές κλινικών δημόσιων νοσοκομείων, έχουν πάρει πλέον την μορφή χιονοστιβάδας και μαρτυρούν την κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας και τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης. Ως εδώ!» τονίζει το ΚΚΕ

«Τί άλλο θα πρέπει να γίνει, ώστε η κυβέρνηση να επιτάξει εδώ και τώρα τον ιδιωτικό τομέα υγείας για να προστεθούν κλίνες και προσωπικό στο δημόσιο σύστημα υγείας; Τί άλλο θα πρέπει να γίνει, ώστε να προσλάβει άμεσα ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στο δημόσιο σύστημα υγείας;» σημειώνει το ΚΚΕ, σε σχόλιό του «σχετικά με τις καταγγελίες για την κατάρρευση του δημοσίου συστήματος Υγείας και τις ευθύνες της κυβέρνησης».

«Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με την υγεία και τη ζωή του λαού! Το ΚΚΕ απευθύνει κάλεσμα προς όλο το λαό εδώ και τώρα να δυναμώσει την πάλη για την υπεράσπιση της ζωής του» καταλήγει το σχόλιο του κόμματος.

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση έχει αποτύχει

«Η λέξη ‘αποτυχία’ είναι η μόνη που μπορεί να χαρακτηρίσει την κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στο «Ράδιο 9.84» Ηρακλείου.

Ο κ. Ηλιόπουλος είπε ότι την Κυριακή ο πρωθυπουργός δήλωνε ότι διαχειρίζονται με επιτυχία την πίεση που προκαλεί η πανδημία στο δημόσιο σύστημα υγείας και την Τετάρτη λαμβάνουν μέτρα έκτακτης ανάγκης «με τα νοσοκομεία της Αττικής να είναι «στο κόκκινο»».

Δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν, σχολίασε: «ή ο κ. Μητσοτάκης έλεγε συνειδητά ψέματα την Κυριακή ή ζει σε άλλη χώρα, είναι εκτός τόπου και χρόνου». «Και στις δύο περιπτώσεις μιλάμε για έναν πολιτικά επικίνδυνο πρωθυπουργό», ανέφερε.

Σημείωσε ότι η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής «αποτυπώνεται στη χθεσινή επιστολή παραίτησης του διευθυντή παθολογικού τομέα του «Αγία Όλγα», στην οποία αναφέρει ότι ο 6ος όροφος του νοσοκομείου είναι γεμάτος με covid περιστατικά, εκτός covid κλινικής, τα οποία είναι μαζί με άλλα περιστατικά».

Επίταξη ιδιωτικών κλινικών

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι μέσα σε αυτές τις συνθήκες «συνεχίζει να αρνείται την επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, ώστε να αναλάβει και ο ιδιωτικός τομέας ένα κομμάτι του βάρους αυτής της κρίσης, να αποσυμπιεστούν τα δημόσια νοσοκομεία και να πάψει το σύστημα υγείας να είναι μονοθεματικό».

Υπογράμμισε ότι «δεν γίνεται σε αυτή τη μάχη, ο ιδιωτικός τομέας να παραμένει covid free και να δέχεται μόνο τα άλλα περιστατικά».

Επιπλέον τόνισε ότι η κυβέρνηση «πρέπει επιτέλους να προχωρήσει στη συνταγογράφηση των τεστ» και να αντιμετωπιστεί η διασπορά του ιού στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στους χώρους εργασίας.

«Η κυβέρνηση δεν λαμβάνει κανένα ουσιαστικό μέτρο για αυτούς τους χώρους, παρά το γεγονός ότι ο Παγκόσμιος Ιατρικός Σύλλογος εκτιμά ότι είναι βασικά πεδία μετάδοσης του ιού», είπε, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι ειδικά στους εργασιακούς χώρους δεν υπάρχει κανένας έλεγχος καθώς η επιθεώρηση εργασίας «είναι διαλυμένη με δική της ευθύνη».

Ακόμη υπογράμμισε τη σημασία ενίσχυσης της πρωτοβάθμιας φροντίδας, τονίζοντας ότι η αντιμετώπιση της πανδημίας πρέπει να βασιστεί περισσότερο στην αποτροπή της διασποράς μέσα στην κοινότητα, προτού ένα περιστατικό χρειαστεί νοσηλεία στο νοσοκομείο.