Ντοματόρυζο με ψητά ντοματίνια

Το ντοματόρυζό μας είναι απόλυτα επιτυχημένο εάν «ρέει» όταν το σερβίρουμε.

Food styling:Μάκης Γεωργιάδης, φωτογραφία: Ακης Ορφανίδης

Προετοιμασία 10’, Αναμονή 4′-5’, Ψήσιμο 40′

ΥΛΙΚΑ (για 2-3 μερίδες)

250 γρ. ντοματίνια

8 κ.σ. ελαιόλαδο

3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες

2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι

1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

250 γρ. ρύζι Καρολίνα

1 κ.γ. καστανή ζάχαρη

½ λίτρο καυτός ζωμός κοτόπουλου ή λαχανικών σπιτικός  ή φτιαγμένος με βιολογικό κύβο

Αλάτι χοντρό, πιπέρι

Για το σερβίρισμα

Γραβιέρα σε νιφάδες

Φύλλα ρόκας

Αλάτι χοντρό

Ελαιόλαδο

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα αραδιάζουμε στη λαμαρίνα του φούρνου που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα. Τα ραντίζουμε με 4 κ.σ. ελαιόλαδο, ψιλοκομμένο το σκόρδο και ολόκληρα τα κλωναράκια θυμαριού. Αλατοπιπερώνουμε και τα ψήνουμε για 20 λεπτά. Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα ξεφλουδίζουμε.

Σοτάρουμε, σε δυνατή φωτιά, το κρεμμύδι σε μια κατσαρόλα από τις υπόλοιπες 4 κ.σ. ελαιολάδου, μέχρι να μαραθεί. Προσθέτουμε τα ντοματίνια και στη συνέχεια τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τον ζωμό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια ένταση και ρίχνουμε όλον τον ζωμό. Ανακατεύουμε.

Οταν απορροφηθούν τα υγρά αλλά το ντοματόρυζο παραμένει αρκετά ζουμερό και το ρύζι μας κρατάει λίγο, σβήνουμε τη φωτιά (περίπου 20 λεπτά). Σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα την κατσαρόλα και αφήνουμε για 4-5 λεπτά.

Βάζουμε τη ρόκα σε ένα μπολ, την αλατίζουμε και τη ραντίζουμε με λίγες σταγόνες ελαιολάδου. Σερβίρουμε το ντοματόρυζο με μερικές νιφάδες γραβιέρας, μία τσιμπιά ρόκα στο κέντρο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σταγόνες ελαιολάδου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk