Προς παράταση των αυστηρών περιοριστικών μέτρων μέχρι τις 28 Μαρτίου προσανατολίζεται η κυβέρνηση της Γερμανίας, έστω κι αν κάποιοι από τους ισχύοντες περιορισμούς φαίνεται πως θα αρχίσουν να χαλαρώνουν σταδιακά από την ερχόμενη Δευτέρα. Αυτό προβλέπει, σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο που θα συζητηθεί ανάμεσα στην καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τους πρωθυπουργούς των 16  κρατιδίων.

Το σχέδιο και οι εναλλακτικές επιλογές θα συζητηθούν αύριο, στην προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη, σε μια στιγμή που η δυσφορία και η κούραση των πολιτών αυξάνονται εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων και της βραδύτητας των εμβολιασμών, ενώ τα επισήμως επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα ξεπέρασαν τα 2,4 εκατομμύρια.

Σύμφωνα με το Reuters, από τις 8 Μαρτίου, το πολύ πέντε άνθρωποι από δύο νοικοκυριά (εξαιρουμένων των παιδιών κάτω των 14 ετών) θα επιτρέπεται να συναντώνται – από το πολύ δύο ανθρώπους που επιτρέπεται βάσει των κανόνων που ισχύουν σήμερα. Θα επιτραπεί επίσης η επαναλειτουργία των ανθοπωλείων και των βιβλιοπωλείων, των καταστημάτων με είδη κήπου, των καταστημάτων για τατουάζ και των καταστημάτων περιποίησης νυχιών, καθώς και των αιθουσών μασάζ.

Καθώς πλησιάζει το Πάσχα (4 Απριλίου), αναμένεται επίσης ότι θα κληθούν οι Γερμανοί να αποφύγουν τα ταξίδια τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό – αν και προστίθεται πως κατά τις γιορτινές ημέρες θα επιτραπούν περιορισμένες επισκέψεις σε συγγενείς.