Κέικ με μήλο και σοκολάτα

Ευωδιάζει μοσχοκάρυδο και κανέλα.

Food styling: Καρολίνα Δωρίτη, φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη

Προετοιμασία 20΄, Ψήσιμο περίπου 1 ώρα

ΥΛΙΚΑ (για 12 κομμάτια)

350 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του + λίγο ακόμη για τη φόρμα

¼ κ.γ. μπέικιν πάουντερ

3 κ.σ. κακάο

1 κ.γ. κανέλα

1/3 κ.γ. μοσχοκάρυδο

200 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος + λίγο ακόμη για τη φόρμα

380 γρ. ζάχαρη

3 μεγάλα αβγά

150 γρ. νερό

2 μήλα σε μικρούς κύβους

125 γρ. κουβερτούρα, χοντροκομμένη

 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, το κακάο, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε εναλλάξ το μείγμα του αλευριού και το νερό. Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα, σταματάμε το χτύπημα. Ενσωματώνουμε, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα, την κουβερτούρα και τα κομμάτια μήλου. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μεσαίου μεγέθους φόρμα και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα. Για να δούμε αν έχει ψηθεί το κέικ, βυθίζουμε στο κέντρο του ένα μαχαίρι. Αν βγει στεγνό, χωρίς υπολείμματα νωπής ζύμης στη λάμα του, είναι έτοιμο. Αλλιώς ψήνουμε για 5 λεπτά ακόμη και ξαναδοκιμάζουμε

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk