Ταξίδι στον Αρη

Ο επίτιμος διευθυντής του Ευγενίδειου Πλανηταρίου, Διονύσης Σιμόπουλος, μιλάει για τις προκλήσεις των διαστημικών ταξιδιών.

Ενα ρομποτικό σκάφος ονόματι Perseverance (επιμονή) και ένα «ελικοπτεράκι» ονόματι Ingenuity (επινοητικότητα). Εχει μείνει κάτι που δεν μπορεί να καταφέρει ο άνθρωπος ή έστω να υποσχεθεί στον εαυτό του ότι θα το κάνει;

Η πέμπτη αποστολή της NASA στον Αρη και οι εικόνες από την πρόσφατη προσεδάφιση του rover Perseverance στον Αρη μάς συγκλόνισαν όλους, καθώς η κατάκτηση των «γειτονικών» μας πλανητών ασκεί μια διαχρονική γοητεία στον άνθρωπο.

Στο ΒΗΜΑgazino που κυκλοφορεί μαζί με το «Βήμα της Κυριακής», ο επίτιμος διευθυντής του Ευγενίδειου Πλανηταρίου, Διονύσης Σιμόπουλος, ο οποίος ξέρει πώς να μιλάει με κατανοητό τρόπο για τα διαστημικά ταξίδια και για τις προκλήσεις τους, συνομιλεί με τη Μαριλένα Αστραπέλλου για τη σπουδαιότητα της συγκεκριμένης αποστολής και για τα κύρια χαρακτηριστικά της, για το πότε θα πατήσει το πόδι του ο άνθρωπος στον «κόκκινο πλανήτη», όπως και για τον ανταγωνισμό των δύο πλουσιότερων ανθρώπων επί Γης, του Ελον Μασκ και του Τζεφ Μπέζος, για την κατάκτηση του Διαστήματος.

Διαβάστε περισσότερα στο BHMAgazino που κυκλοφορεί με το «Βήμα της Κυριακής»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
BHMAgazino
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk