Πλήρη στήριξη στην υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη παρέχει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης .

Αναφερόμενος από το βήμα της Βουλής  τόνισε ότι ήταν λάθος της κ. Μενδώνη να χαρακτηρίσει τον Λιγνάδη «επικίνδυνο».

«Είναι δικαίωμά σας να ζητάτε την παραίτηση της κυρίας Μενδώνη, εδώ έχετε ζητήσει ήδη την παραίτηση του μισού Υπουργικού Συμβουλίου», είπε σε έντονο ό τόνο ο κ. Μητσοτάκης.

Ωστόσο, υπεραμύνθηκε του έργου της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη λέγοντας: «Θεωρώ ότι η κυρία Μενδώνη είναι μια αποτελεσματική και καλή υπουργός, γιατί χάρη σε εκείνη προχωρούν μεγάλα έργα όπως το Ελληνικό, η Εθνική Πινακοθήκη, το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης. Κι ας έχει αστοχήσει επικοινωνιακά. Εγώ πρώτος σας το λέω ότι ήταν λάθος της κυρίας Μενδώνη να χαρακτηρίσει τον κ. Λιγνάδη «επικίνδυνο»» , είπε ο πρωθυπουργός.

«Ο Λιγνάδης απομακρύνθηκε 5 ώρες από τη δημοσίευση της πρώτης καταγγελίας»

Στην «υπόθεση Λιγνάδη» και στα όσα κατήγγειλε το προηγούμενο διάστημα η αξιωματική Αντιπολίτευση, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας σε υψηλούς τόνους ότι «ο κ. Λιγνάδης απομακρύνθηκε 5 ώρες από τη δημοσίευση της πρώτης καταγγελίας».

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι επένδυσε  στην επίπλαστη ηθικολογία  και στην υπόθεση Λιγνάδη.

«Από τη στιγμή που υπήρχαν οι πρώτες φήμες,  το υπουργείο δεν μπορούσε να γίνει δικαστής. Την ίδια μέρα με την πρώτη καταγγελία, οδηγήθηκε ο κ. Λιγνάδης σε παραίτηση που έγινε δεκτή.

Εκεί κλείνει η κυβερνητική αρμοδιότηα και με την πρώτη μήνυση το θέμα έφτασε στη Δικαιοσύνη» είπε για να προσθέσει.

«Μιλήσατε για συγκάλυψη. Ο κ. Λιγνάδης απομακρύνθηκε 5 ώρες από τη δημοσίευση της πρώτης καταγγελίας».

Ο κ. Μητσοτάκης κατήγγειλε και τις μεθοδεύσεις ΣΥΡΙΖΑ με τη διακίνηση μίας φωτογραφίας στην οποία ενώ υπήρχε και η κ. Κονιόρδου, η Αυγή την εξαφάνισε.

«Εμείς την Αγαπηδάκη, εσείς τον Πολάκη»

Ευθεία επίθεση έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα με φόντο τις αναρτήσεις του Παύλου Πολάκη.

Η συζήτηση έρχεται ενώ οι αναρτήσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη στις οποίες επιτίθεται με υπονοούμενα για ασυνόδευτα ανήλικα κατά της Ειρήνης Αγαπηδάκη αλλά και κατά του ίδιου του πρωθυπουργού προκαλούν περαιτέρω πόλωση στο πολιτικό σκηνικό και με τη ΝΔ να περνά στην αντεπίθεση.

Από το βήμα της Βουλής ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «είμαι εδώ λοιπόν για καθαρές κουβέντες και καθαρές εξηγήσεις και σας ρωτώ: κατηγορείτε την κυβέρνηση ότι καλύπτει παιδεραστές και τη ΝΔ ότι διακινεί κύκλωμα ανηλίκων; Πως τολμά η βουλευτής σας να δηλώνει ότι ψωνίζονται ανήλικα από ΜΚΟ; Ο κ. Πολάκης να κάνει χυδαίες αναρτήσεις αφήνοντας υπονοούμενα για ανήλικα προσφυγόπουλα; Σας καλώ να απαντήσετε ως Αλέξης Τσίπρας πατέρας δυο παιδιών στον Κυριάκο Μητσοτάκη πατέρα τριών παιδιών».