Για μεγάλο σκάνδαλο συγκάλυψης και για σκάνδαλο «Λιγνάδη  – Μενδώνη», έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Βουλή και τη συζήτηση για την ποιότητα της Δημοκρατίας και του Δημοσίου Διαλόγου. Την συζήτηση προκάλεσε ο πρωθυπουργός, με φόντο την υπόθεση Λιγνάδη και τις καταγγελίες στο πλαίσιο του #MeToo.

Ο αρχηγός της αξιιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε την αποπομπή της υπ. Πολιτισμού, λέγοντας στον πρωθυπουργό: «Κάνετε ότι δεν ακούτε την πάνδημη απαίτηση για αποπομπή Μενδώνη. Και αποφασίζετε και διατάζετε να παραμείνει στη θέση της. Να στηριχτεί. Να ξεπλυθεί πολιτικά.

Γιατί, όπως λέει το τελευταίο κεφάλαιο της προπαγάνδας σας, δεν έκανε παρά ένα μικρό επικοινωνιακό λάθος! Αναρωτιέμαι λοιπόν μαζί με όλη την κοινή γνώμη: Γιατί τη στηρίζετε με τόσο πάθος ; Υπάρχει κάποιο ένοχο μυστικό που δεν ξέρουμε ;

Εγώ πάντως δε μπορώ να πιστέψω ότι μια υπουργός μπορεί να εκβιάζει τον πρωθυπουργό. Και αυτό γιατί οι ευθύνες, είτε έτσι είτε αλλιώς, αντικειμενικά ανήκουν στον πρωθυπουργό», είπε ο κ. Τσίπρας.

«Πού είναι η κ. Μενδώνη;»

Ο κ. Τσίπρας ξεκινώντας την ομιλία του, σημείωσε ότι «εδώ και ένα περίπου μήνα βρισκόμαστε μπροστά σε συγκλονιστικές αποκαλύψεις. Αυτή είναι η ατζέντα της συζήτησης, όχι αυτή που θέλετε να βάλετε εσείς. Αλλά και μπροστά σε ένα μεγάλο σκάνδαλο που αφορά την απόπειρα συγκάλυψης αυτών των αποτρόπαιων πράξεων. Αυτή είναι η ατζέντα της συζήτησης σήμερα, κύριε Μητσοτάκη, θέλετε δε θέλετε. Για αυτά συζητάει όλος ο ελληνικός λαός που μας παρακολουθεί.

Και για αυτά περίμενε σήμερα να ακούσει από σας έστω και μια συγνώμη. Για τις ολιγωρίες, τα λάθη και τις παραλείψεις σας. Να αναλάβετε έστω τη πολιτική ευθύνη. Και να δώσετε εξηγήσεις. Αντί να κάθεται στα έδρανα η κ. Μενδώνη, κάθεται η κ. Αγαπηδάκη. Πού είναι η κ. Μενδώνη;».

«Αμφισβητείται το τεκμήριο αθωότητας της πολιτικής σας»

Ο κ. Τσίπρας είπε στον πρωθυπουργό ότι όσο καλύπτει την κ. Μενδώνη, είναι πολιτικά εκτεθειμένος, ενώ μίλησε για άκομψη, χοντροκομμένη, και προκλητική προσπάθεια συγκάλυψης, λέγοντας ότι επιχειρήθηκε να παρουσιαστεί το σκάνδαλο Λιγνάδη, ως «ταλαιπωρία ενός σκηνοθέτη για το τίποτε», και οι αποκαλύψεις ως παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας.

«Αν όμως κάποιο τεκμήριο αθωότητας αμφισβητείται σήμερα πολύ σοβαρά κύριε πρωθυπουργέ, αυτό είναι το τεκμήριο της δικής σας πολιτικής αθωότητας» είπε χαρακτηριστικά στηλιτεύοντας την στήριξη που παρέχει η κυβέρνηση στην υπ. Πολιτισμού.

«Μια βαριά σκιά πλανιέται σήμερα μέσα στην αίθουσα της Βουλής. Πίσω σας και πάνω σας, κύριε Μητσοτάκη. Η σκιά της κυρίας Μενδώνη. Που την προστατεύετε και συνεχίζετε να τη στηρίζετε, παρά την κατακραυγή όλου του κόσμου της τέχνης εναντίον της. Και παρά το γεγονός ότι είναι σοβαρά εκτεθειμένη για τον τρόπο που χειρίστηκε και επιχείρησε να συγκαλύψει το σκάνδαλο Λιγνάδη. Ή καλύτερα το σκάνδαλο Μενδώνη-Λιγνάδη» είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Διαχωρίζω τη θέση μου για όσα ανεύθυνα γράφοντα στα social media

Θέση στις αθλιότητες που γράφονται τις τελευταίες ώρες στα social media σχετικά με τη δήθεν εμπλοκή της κυβέρνησης και τη συγκάλυψη σε θέματα παιδεραστίας πήρε ο αρχηγός της αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας.

«Θα διαχωρίσω τη θέση μου για όσα ανεύθυνα γράφονται στα social media . Έχω υποστεί προσωπικά αυτού του είδους τις επιθέσεις. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να διαχωρίσω τη θέση μου. Ίσα ίσα αισθάνομαι υποχρεωμένος να το κάνω με βάση τα όσα γράφονται και το κάνω ευθαρσώς για όλους».

Αυτό όμως, συνέχισε ο κ. Τσίπρας,  «δεν σημαίνει ότι δεν είστε πολιτικά εκτεθειμένος» καθώς όπως είπε ανεχτήκαμε μία σειρά πράξεων και παραλείψεων με τελευταίο την απόπειρα συγκάλυψης.

Είχε προηγηθεί η ερώτηση του πρωθυπουργού προς τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος είχε αναφέρει.

«Κατηγορείτε την κυβέρνηση ότι καλύπτει παιδεραστές;» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και αναφέρθηκε στις αναρτήσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ όπως της κα Ελευθεριάδου και του Παύλου Πολάκη, ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε «χυδαίες».

«Σας καλώ να απαντήσετε κύριε Τσίπρα ως πατέρας δύο παιδιών στον Κυριάκο Μητοστάκη πατέρα τριών παιδιών» σημείωσε ο πρωθυπουργός.