Εκτός λειτουργίας έμεινε το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα εξαιτίας της κακοκαιρίας. Το βάρος του χιονιού επιβάρυνε τις ήδη καταπονημένες υποδομές με συνέπεια να καταρρεύσει τμήμα της οροφής, στο σημείο όπου βρίσκονται τα καμίνια της μονάδας.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε μιλώντας στο «Βήμα» ο πρόεδρος των εργαζομένων στη νικελοβιομηχανία κ. Ανδρέας Κορέτζελος, η μονάδα έχει βγει εκτός λειτουργίας για λόγους ασφαλείας, και αυτή τη στιγμή στον χώρο παραμένει μόνο το προσωπικό ασφαλείας.

Όπως επισημαίνει ο ίδιος, ακόμη δεν γνωρίζει εάν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν άμεσα οι άλλες δύο μονάδες, ενώ έχει ήδη ενημερωθεί ο Ειδικός Διαχειριστής, ο οποίος όπως σημειώνει ο κ.  Κορέτζελος δεσμεύθηκε ότι δεν θα χαθούν μεροκάματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΥΠΕΝ,  το εργοστάσιο δεν λειτουργεί προς το παρόν, αλλά αυτό οφείλεται στη διακοπή του ρεύματος υψηλής τάσης,  λόγω πτώσης δέντρων. Η βλάβη στο ρεύμα αναμένεται να αποκατασταθεί ώστε να ξεκινήσει ξανά η λειτουργία του εργοστασίου. Πάντως, εξαιτίας της σφοδρής χιονόπτωσης η νικελοβιομηχανία,  τις τελευταίες ώρες,  δεν είναι προσβάσιμη και έτσι δεν μπορούν να φτάσουν εκεί οι εργαζόμενοι.

Για την ώρα θα πρέπει να γίνει εκτίμηση της κατάστασης, ώστε να προσδιοριστεί πότε θα μπορέσει η μονάδα να λειτουργήσει κανονικά.   Η ΛΑΡΚΟ βρίσκεται σε καθεστώς αποκρατικοποίησης, με δύο παράλληλους διαγωνισμούς και έξι «παίκτες» να έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης και ύδρευσης εξαιτίας της Μήδειας αντιμετωπίζει όλη η περιοχή της Λάρυμνας.