Διχαστική τοποθέτηση χαρακτήρισε την ομιλία Μητσοτάκη ο  Αλέξης Τσίπρας, μόλις ανέβηκε στο βήμα, της βουλής για να τοποθετηθεί επί του του σχεδίου νόμου για τα ΑΕΙ.

Πολιτεύεστε με fake news, όπως ο Τραμπ, είπε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, προσθέτοντας ότι τα πεπραγμένα της κυβέρνησης θα τα «ζήλευε ο Όργουελ. Θα είχε φτιάξει το 2021, μετά το 1984».

Ο κ. Τσίπρας, τόνισε πως όλα όσα ενοχλούν την κυβέρνηση «είναι επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία και απαγορευμένα. Όσα όμως δεν σας ενοχλούν, εσάς και τους φίλους, τα παρακάμπτετε. Γι’ αυτό δεν δίνετε δεκάρα για τις συναθροίσεις στους εργασιακούς χώρους. Για να μην πλήξετε συμφέροντα. Δεν σας αφορά να κολλάει ο ιός στα μέσα μαζικής μεταφοράς».

«Δεν έχετε τσίπα»

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, χρησιμοποίησε ειρωνικές εκφράσεις, που είχαν στόχο τον πρωθυπουργό: «Υποκύπτετε στο παράπτωμα μη τήρησης μέτρων για δεύτερη φορά. Χθες δεν είπατε ούτε μία συγγνώμη. Μας είπατε πόσο κουραστικό ήταν το ταξίδι. Ξέρετε τι είναι 45 λεπτά με ελικόπτερο και με ένα Σινούκ που κάνει τόσο θόρυβο. Πολύ κουραστικό. Ενδεχομένως το Σάββατο να ακυρώσατε και το παιχνίδι τένις ή το mountain biking που είχατε κανονίσει. Αλλά μια συγγνώμη δεν μας είπατε. Δεν έχετε ούτε ντροπή ούτε τσίπα γι’ αυτά που κάνετε».

Δείτε live την ομιλία