Στο εκπαιδευτικό νομοσχέδιο το οποίο προβλέπει μεταξύ άλλων αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ αλλά και τη θέσπιση ειδικού σώματος φύλαξης στα πανεπιστήμια, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής.

«Καθιερώνεται  ένας σύγχρονος τρόπος για την εισαγωγή στα ΑΕΙ ενώ οι μεταρρυθμίσεις που προβλέπονται στο σχέδιο νόμου κινούνται σε 4 κατευθύνσεις» ανέφερε ο πρωθυπουργός στην αρχή της ομιλίας του.

Πρόσθεσε, ότι πρώτον διασφαλίζεται η στοιχειώδης  ικανότητα των υποψηφίων φοιτητών να ξεκινήσουν τις σπουδές τους, θεσπίζοντας ελάχιστη βάση εισαγωγής σε κάθε σχολή, ένα όριο που θα καθορίζουν τα ίδια τα τμήματα .

«Οι ρυθμίσεις του παρόντος νομοσχεδίου, θέτουν χρονικό όριο στις σπουδές, πέραν της κανονικής διάρκειάς του, προβλέποντας ειδικές πρόνοιες για εργαζόμενους φοιτητές αλλά και όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

Οι ρυθμίσεις στέκονται με ωριμότητα και θάρρος απέναντι στην ανομία . Ιδρύονται επιτροπές προστασίας. Όπου εκδηλώνεται ιδιαίτερη βία και παραβατικότητα  θα λειτουργούν ομάδες άοπλων αλλά εκπαιδευόμενων αστυνομικών» τόνισε χαρακτηριστικά.

Δείτε live την ομιλία