Όπως έγινε από την Τετάρτη γνωστό, η ταινία «Σελήνη, 66 ερωτήσεις» της Ζακλίν Λέντζου θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στις «Συναντήσεις» (Encounters), στο πρόγραμμα της Berlinale που ξεκίνησε από το 2020 διευρύνοντας το διαγωνιστικό της τμήμα.

Εφέτος, η 71η Berlinale είναι προσαρμοσμένη στις συνθήκες της πανδημίας και θα γίνει σε υβριδική μορφή με την προοπτική οι κανονικές προβολές να γίνουν σε κινηματογραφικές αίθουσες το καλοκαίρι.

Ωστόσο, οι δράσεις της Αγοράς θα πραγματοποιηθούν επίσης διαδικτυακά από 1 – 5 Μαρτίου 2021 και το ενδιαφέρον εδώ σε ότι αφορά την χώρα μας είναι ότι δύο ελληνικά κινηματογραφικά σχέδια, που βρίσκονται σε εξέλιξη, συμμετέχουν σε αυτές.

Πρόκειται για το «Glory B» του Κωνσταντίνου Αντωνόπουλου (με παραγωγό τη Φανή Σκαρτούλη της Faliro House Productions) που επιλέχθηκε στο Talent Project Market – Projects and Producers Talents και για το «Αποκλονίστηκε η ψυχή μου» του Σύλλα Τζουμέρκα (με παραγωγό τη Μαρία Δρανδάκη της Homemade Films) και συμπαραγωγή το Ίδρυμα Ωνάση- επιλέχθηκε να συμμετέχει στο Official Project Selection.

Επίσης, η φετινή παρουσία του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου στην Αγορά της Berlinale θα είναι και αυτή ψηφιακή, μέσω του ψηφιακού περιπτέρου του. Η συμμετοχή της Διεύθυνσης της Hellas Film σε αυτό έχει σκοπό την προώθηση του καταλόγου του ΕΚΚ με τις πρόσφατες ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους στις οποίες είναι συμπαραγωγός, αλλά και του συνόλου της ελληνικής παραγωγής.

Στο ψηφιακό περίπτερο του ΕΚΚ συμμετέχει επίσης η Διεύθυνση Hellenic Film Commission προβάλλοντας το συγκριτικό πλεονέκτημα της Ελλάδας ως τόπο γυρισμάτων διεθνών οπτικοακουστικών παραγωγών και οργανώνοντας δράσεις στο πλαίσιο της συνεργασίας του European Film Market με το ευρωπαϊκό δίκτυο των film commissions (European Film Commissions Network).