Eλληνική συμμετοχή στην 71η Berlinale : Η Σελήνη στο Βερολίνο

Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της Ζακλιν Λέντζου επελέγη στο διαγωνιστικό πρόγραμμα "Συναντήσεις"

Η «Σελήνη, 66 ερωτήσεις» πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της σκηνοθέτιδας Ζακλίν Λέντζου θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στις «Συναντήσεις» (Encounters), στο πρόγραμμα της Berlinale που ξεκίνησε από το 2020 διευρύνοντας το διαγωνιστικό της τμήμα. Στη φιλοσοφία του εν λόγω προγράμματος βρίσκεται η προβολή των ανεξάρτητων δημιουργών και των καινοτόμων ταινιών που επίσης διακρίνονται από θεματική κι αισθητική ποικιλία.

Στη  Σελήνη, 66 ερωτήσεις εμφανίζονται οι ηθοποιοί Σοφία Κόκκαλη, Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Νικήτας Τσακίρογλου, η διεύθυνση φωτογραφίας είναι του Κωνσταντίνου Κουκουλιού, η καλλιτεχνική διεύθυνση του Σταύρου Λιόκαλου, το μοντάζ της Σμαρώς Παπαγεωργίου και τα σκηνικά της Εύας Γουλάκου.

Πρόκειται για ελληνογαλλική συμπαραγωγή (από ελληνικής πλευράς με παραγωγό τη Φένια Κοσοβίτσα –Blonde– και συμπαραγωγό το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου). Η Λέντζου έχει γυρίσει πέντε μικρού μήκους ταινίες της, από το 2013 έως το 2020, με συμμετοχές και διακρίσεις σε διεθνή φεστιβάλ. Ανάμεσά τους και ο « Έκτορας Μαλό: η τελευταία μέρα της χρονιάς» που το 2018 τιμήθηκε  με το πρώτο βραβείο στην Εβδομάδα Κριτικής του φεστιβάλ  Καννών.

Θυμίζουμε ότι όλα τα προγράμματα της 71ης διοργάνωσης του Φεστιβάλ Βερολίνου έχουν μετατεθεί για το καλοκαίρι, 9-20 Ιουνίου 2021, με την ελπίδα να είναι δυνατή η φυσική παρουσία των συμμετεχόντων.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.