Κεφτεδάκια από κόκκινα φασόλια και κινόα

Χωρίς κιμά με πολλή νοστιμιά!

Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, φωτογραφία: Ακης Ορφανίδης

Προετοιμασία 15΄ Μαγείρεμα 15΄-20΄ Ψήσιμο 20΄-25΄

ΥΛΙΚΑ (για περίπου 25 κεφτέδες)

1 κονσέρβα (240 γρ.) κόκκινα φασόλια

1 κούπα κινόα

2 κουτ. σούπας πελτές

1 κουτ. σούπας σιρόπι αγαύης

1 σκελίδα σκόρδο

1 μεγάλη φέτα ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί

1 κουτ. γλυκού καυτερή σάλτσα

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

½ μάτσο μαϊντανός ψιλοκομμένος

1 ώριμο αβοκάντο, σε μικρούς κύβους

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σουρώνουμε τα φασόλια από το υγρό που περιέχει η κονσέρβα. Ξεπλένουμε πολύ καλά την κινόα με άφθονο κρύο νερό. Ρίχνουμε 2 κούπες νερό μέσα σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε την κινόα και βράζουμε μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό (15΄-20΄).

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Χτυπάμε στο μπλέντερ τα φασόλια, τον πελτέ, την αγαύη, το σκόρδο, το ψωμί, την καυτερή σάλτσα, το αλάτι και πιπέρι, μέχρι να γίνουν σαν πουρές. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε την κινόα και τον μαϊντανό. Ζυμώνουμε πολύ καλά με τα χέρια μας και πλάθουμε σε μπαλάκια βάρους περίπου 30 γρ. το καθένα. Βάζουμε σε κάθε μπαλάκι από έναν κύβο αβοκάντο. Τοποθετούμε τους κεφτέδες σε ένα αντικολλητικό ταψί ή στη λαμαρίνα του φούρνου που έχουμε ντύσει με λαδόκολλα και ψήνουμε για 20΄-25΄.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk