Καρπάτσιο τόνου

Εξαίσιος και ιδιαίτερος θαλασσινός μεζές – συνοδεύεται με μους από αβγά ρέγκας και αβγοτάραχο.

φωτογραφία: Purplesheep.gr

Προετοιμασία 10΄

ΥΛΙΚΑ (για 1 μερίδα)

100 γρ. φιλέτο φρέσκου τόνου

Ανθός αλατιού, κατά βούληση

½ λεμόνι

1 πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη

1 φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο (το λευκό μέρος)

1 κουτ. σούπας αβγά ρέγκας (ή κάποιου άλλου ψαριού της αρεσκείας μας) – τα βρίσκουμε στα σουπερμάρκετ

2-3 κομμάτια αβγοτάραχο, ψιλοκομμένο (σαν νιφάδες)

1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Για τη μους ρέγκας

20 γρ. αβγά ρέγκας

10 ml νερό

Μερικές σταγόνες χυμός λεμονιού

20 γρ. μπαγιάτικο ψωμί, μουλιασμένο σε νερό

1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο, μόνο το λευκό μέρος

10 ml ελαιόλαδο

30 ml ηλιέλαιο, ίσως και παραπάνω

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Κόβουμε το φιλέτο τόνου σε όσο πιο λεπτά κομμάτια μπορούμε. Απλώνουμε κάθε κομμάτι σε ένα πιάτο και το πασπαλίζουμε με λίγο ανθό αλατιού και μερικές σταγόνες  λεμόνι. Κάνουμε ένα ελαφρύ μασάζ για 1΄. Ψιλοκόβουμε την πιπεριά τσίλι και το φρέσκο κρεμμυδάκι (μόνο το λευκό μέρος) και πασπαλίζουμε τα κομμάτια του ψαριού. Τοποθετούμε από πάνω τα αβγά από τα ψάρια (tobiko) και τις νιφάδες από το αβγοτάραχο. Τελειώνουμε με σταγόνες από παρθένο ελαιόλαδο.

Ετοιμάζουμε τη μους ρέγκας ως εξής: Χτυπάμε σε ένα μπλέντερ τα αβγά της ρέγκας με το νερό και τον χυμό λεμονιού για 2΄-3΄. Μετά προσθέτουμε το ψωμί και το κρεμμύδι και συνεχίζουμε να χτυπάμε για 3΄ ακόμη. Στο τέλος προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το ηλιέλαιο, και χτυπάμε μέχρι να αποκτήσει την υφή που εμείς θέλουμε (για πιο σφιχτό, προσθέτουμε ελαιόλαδο, για πιο αραιό, νερό).

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk