Κορμός γιαούρτι με ανανά

Νοστιμότατο επιδόρπιο, με πολύ λίγες θερμίδες .

Food styling:Καρόλινα Δωρίτη, φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη

 

Προετοιμασία 10΄ Αναμονή τουλάχιστον 4 ώρες και 15΄

 

ΥΛΙΚΑ (για 8-10 μερίδες)

20 γρ. ζελατίνη σε φύλλα

100 γρ. γάλα 1,5%

1 μεγάλη κονσέρβα ανανά σε φυσικό χυμό (820 γρ.)

700 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2% ή 5%

1 κ.σ. στέβια

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Μουλιάζουμε για 15 λεπτά τα φύλλα ζελατίνης σε παγωμένο νερό. Ζεσταίνουμε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι και λίγο πριν πάρει βράση το αποσύρουμε από τη φωτιά. Στύβουμε με τα χέρια μας τις ζελατίνες να στραγγίξουν από το περιττό νερό και τις ρίχνουμε στο γάλα. Ανακατεύουμε να λιώσουν και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη μέχρι να φτιάξουμε το γιαούρτι.

Σουρώνουμε τον ανανά της κονσέρβας και ρίχνουμε τον χυμό του σε ένα μπολ μαζί με το γιαούρτι και τη στέβια. Ανακατεύουμε. Κόβουμε τον ανανά σε μικρά κομμάτια και τον ενσωματώνουμε στο μείγμα του γιαουρτιού. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε και πάλι. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια μακρόστενη φόρμα που έχουμε ντύσει με μεμβράνη (να εξέχει η μεμβράνη λίγο από τα πλαϊνά). Σκεπάζουμε το γλυκό με τη μεμβράνη που εξέχει. Το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk