Στην αποκατάσταση των εκτεταμένων καταστροφών στο σιδηροδρομικό δίκτυο Μακεδονίας-Θράκης, προχωρά με εντατικό ρυθμό ο ΟΣΕ. Η αποκατάσταση της κυκλφορίας λόγω των αντίξοων συνθηκών, που παραμένουν στην περιοχή, θα γίνει βάσει προγραμματισμού στις 5 Μαρτίου για το τμήμα Θεσσαλονίκη-Αλεξανδρούπολη και ως τις 20 Μαρτίου για το έτερο τμήμα της γραμμής Αλεξανδρούπολη – Ορμένιο. 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΟΣΕ, οι εργασίες από τα συνεργεία συνεχίζονται κάτω από δύσκολες συνθήκες, μετά και την προ ημερώνπρωτοφανή κατά τους μετεωρολόγους, ποσότητα νερού που έπληξε όλο το νομό Έβρου.

Λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων, σημειώθηκαν εκτεταμένες καταστροφές στο σιδηροδρομικό δίκτυο και συγκεκριμένα στη σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκη-Αλεξανδρούπολη και στη σιδηροδρομική γραμμή Αλεξανδρούπολη-Ορμένιο. Το σιδηροδρομικό δίκτυο παραμένει αποκομμένο σε συνολικά δώδεκα σημεία των συγκεκριμένων γραμμών, με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί η κυκλοφορία. Ειδικότερα, στις 05 Ιανουαρίου 2021, στον Νομό Σερρών, το ύψος της βροχόπτωσης ήταν 131 mm σε 3 ώρες, και στις 12 Ιανουαρίου 2021 στους Νομούς Έβρου και Ροδόπης, το ύψος της βροχόπτωσης ήταν 96 mm σε 3 ώρες.

Ο Οργανισμός θα επανέρχεται σε τακτά διαστήματα με συστηματική ενημέρωση του επιβατικού κοινού για την ημερομηνία της πλήρους αποκατάστασης του δικτύου και της κυκλοφορίας.