«Δεν το θυμήθηκα τώρα, δεν το είχα ξεχάσει ποτέ», τόνισε η ηθοποιός Τζένη Μπότση η οποία μίλησε για τη σεξουαλική παρενόχληση που υπέστη στο παρελθόν από γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη.

Η Τζένη Μπότση λύνει τη σιωπή της και αποκαλύπτει με το χρονικό του τρόμου σε μια περίοδο δώδεκα ετών, που έζησε η ίδια και άλλες δεκατρείς γυναίκες, με τις οποίες έχει ήδη μιλήσει.

Όπως ανέφερε η γνωστή ηθοποιός, μετά από την ανοιχτή καταγγελία στην οποία προέβη η ίδια και άλλες δύο συνάδελφοί της την Παρασκευή, 14 γυναίκες έχουν καταγγείλει το ίδιο πρόσωπο, με τα περιστατικά να φέρεται να έχουν λάβει χώρα από το 1993 έως το 2015.

Περιγράφοντας τη δική της ιστορία, η Τζένη Μπότση είπε πως το συμβάν έγινε το 1994, μόλις είχε τελειώσει τη δραματική. Τότε ο σκηνοθέτης επικοινώνησε μαζί της και της πρότεινε να παίξει την πρωταγωνίστρια ένα έργο, τον «Εραστή» του Χάρολντ Πίντερ.

Σύμφωνα με όσα είπε η ηθοποιός, ο σκηνοθέτης και ηθοποιός (ο οποίος έχει στείλει εξώδικο στα Μέσα Ενημέρωσης να μην χρησιμοποιείται το όνομά του) την κάλεσε στο θέατρο κι επειδή εκεί γίνονταν εργασίες, της είπε να πάνε στο προσωπικό του γραφείο στου Ζωγράφου, το οποίο αποδείχτηκε ότι ήταν ένα διαμέρισμα.

Στη συνέχεια, ο σκηνοθέτης είπε στην κ. Μπότση να πει κάποια λόγια εκτός κειμένου, που περιείχαν βωμολοχία και χυδαίες εκφράσεις. Η ίδια του είπε ότι δεν μπορεί και αυτός της είπε να φύγει και να το σκεφτεί.

«Ξαναπήγα στο ίδιο μέρος,  μου ζητήθηκε να φοράω φούστα, με έβαλε να χορέψω και με έβαλε να γυρίσω στον τοίχο, ένιωσα πολύ κοντά την ανάσα του, γύρισα και τον είδα να αυτοϊκανοποιείται», συνέχισε η ηθοποιός.

Η ίδια ανέφερε πως το πρώτο που έκανε ήταν να ουρλιάξει και να φύγει ενώ δήλωσε πως δεν μπορούσε να το πει στους γονείς της γιατί δεν θα την άφηναν να ασχοληθεί με το θέατρο.

Παράλληλα, σημείωσε πως το αποκάλυψε μόνο σε μια κοπέλα που της ζήτησε να επίσης πάει σε ακρόαση, και κατάφερε έτσι να την προστατεύσει.

Αγγελική Λάμπρη: Εβλεπε τον τρόμο στα μάτια μου και ολοκλήρωσε μόνος του

Μετά τη Τζένη Μπότση που μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ φωτίζοντας την καταγγελία που έκανε προ ημερών αναφορικά με τη σεξουαλική παρενόχληση που υπέστη ήταν η σειρά της Αγγελικής Λάμπρη να περιγράψει τη δική της εμπειρία.

«Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Σοφία Μπεκατώρου. Ήταν αυτή που μας ενέπνευσε. Υποκλινόμαστε στο μεγαλείο ψυχής και τη δύναμη που βρήκε για να βγει μπροστά και να πει την αλήθεια της» τόνισε η Αγγελική Λάμπρη, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Όταν έγινε αυτή η καταγγελία ήμασταν τρεις γυναίκες, τώρα, αυτή τη στιγμή που μιλάμε είμαστε 14 και έπεται συνέχεια. Είμαστε όλες μια γροθιά, έχουμε βιώσει όλες το ίδιο σκληρό περιστατικό» υπογράμμισε η κ. Λάμπρη.

Μάλιστα, περιέγραψε όσα καταγγέλλει ότι βίωσε από ηθοποιό – σκηνοθέτη σε οντισιόν το 1998. «Μόλις είχα τελειώσει τη δραματική σχολή το ’98. Μου τηλεφώνησε ο συγκεκριμένος ηθοποιός – σκηνοθέτης ότι ήθελε να με δει για μια ακρόαση. Μου μίλησε για ένα συγκεκριμένο έργο για το οποίο έψαχνε ηθοποιό. Μου είπε να φορώ συγκεκριμένα ρούχα και μου όρισε την ημερομηνία της ακρόασης. Όταν πήγα στο θέατρο, μπήκα μέσα και κλείδωσε την πόρτα. Ξαφνιάστηκα πολύ».

Τον ρώτησε γιατί κλείδωσε και εκείνος, όπως είπε, της απάντησε για λόγους ασφαλείας.

«Μου ζητήθηκε να ανέβω στη σκηνή και να κάνω έναν αυτοσχεδιασμό. Ανέβηκα στη σκηνή και ανέβηκε και εκείνος μετά από λίγο. Και ενώ έκανα τον αυτοσχεδιασμό, άρχισε να με προσεγγίζει, να έρχεται πολύ κοντά. Άρχισα να νιώθω πολύ αμήχανα, άρχισα να φοβάμαι και όσο πλησίαζε, φοβόμουν ακόμα περισσότερο. Σταμάτησα την πρόβα και του λέω: «συγγνώμη, δεν νιώθω καλά, θέλω να φύγω αυτή τη στιγμή. Είπα τη δικαιολογία ότι ήμουν άρρωστη για να φύγω». Εκείνος επέμενε πάρα πολύ: «Όχι η οντισιόν πρέπει να γίνει σήμερα» ανέφερε η Αγγελική Λάμπρη.

«Φοβήθηκα πολύ(…) Κατέβηκα από τη σκηνή κι εκείνος κατέβηκε από την άλλη πλευρά της σκηνής, στάθηκε απέναντί μου και ενώ ήμουν σοκαρισμένη, φοβισμένη, εγκλωβισμένη σε ένα κλειδωμένο θέατρο (…) προέβη σε μία ολοκληρωμένη σεξουαλική πράξη μόνος του, βλέποντας τον τρόμο και τον φόβο στα μάτια μου».

«Πάγωσα ολόκληρη και δεν πίστευα αυτό που συνέβη μπροστά στα μάτια μου και δεν μπορούσα να αντιδράσω. Ήταν σοκαριστικό. Ήθελα να φωνάξω βοήθεια. Ήταν τόσο μεγάλο το σοκ που δεν αντέδρασα. Θεωρώ ότι πρέπει να αντιδρούμε, πολλές φορές όμως δεν μπορούμε» σημείωσε η ηθοποιός.

Τόνισε ότι ο θυμός ήταν έντονος και παραμένει πολύ έντονος. «Κάθε γυναίκα που έχει βιώσει κάτι ανάλογο πρέπει να βγει μπροστά και να μιλήσει. Η κοινωνία είναι έτοιμη να ακούσει» διαμήνυσε η Αγγελική Λάμπρη.