Προετοιμασία: 20′ Μαγείρεμα: 50′

ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)

Για το κοτόπουλο

2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου

200 γρ. φρέσκα μανιτάρια, της αρεσκείας μας, σε φέτες

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

½ κουτ. γλυκού σκόρδο σε σκόνη

50 γρ. μπέικον, ψιλοκομμένο

2 κουτ. σούπας τυρί κρέμα χαμηλών λιπαρών

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για την κινόα

1 κούπα ζωμός λαχανικών, σπιτικός ή από βιολογικό κύβο ή ψυγείου

½ φλιτζ. κινόα

Για τη σάλτσα μουστάρδας

1 κουτ. σούπας χυμός πορτοκαλιού

2 κουτ. σούπας μουστάρδα Ντιζόν

1 κουτ. σούπας μέλι

4 κουτ. σούπας νερό

1 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκο θυμάρι ή 1 ½ ξερό

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Για το κοτόπουλο

Με κοφτερό μαχαίρι ανοίγουμε οριζόντια το κάθε στήθος κοτόπουλου στα 2 και χτυπάμε με το ειδικό σφυράκι ώστε να γίνουν όσο το δυνατόν πιο λεπτά.

Σε αντικολλητικό σκεύος, σε μέτρια φωτιά, σοτάρουμε τα μανιτάρια μέχρι να απορροφήσουν τα υγρά τους. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τη σκόνη σκόρδου, το μπέικον, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια. Αποσύρουμε τη γέμιση από τη φωτιά, την αφήνουμε για λίγο στην άκρη να κρυώσει και ενσωματώνουμε σε αυτή την κρέμα τυριού. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.

Σε κάθε κομμάτι από το φιλέτο κοτόπουλου απλώνουμε 2-3 κουτ. σούπας γέμιση. Διπλώνουμε τις άκρες του ώστε να σχηματίσουμε ένα ρολό και δένουμε με σπάγκο μαγειρικής ώστε να μην ανοίξει στο ψήσιμο (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οδοντογλυφίδες αντί για σπάγκο).

Σοτάρουμε τα ρολά σε αντικολλητικό τηγάνι για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Τα μεταφέρουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και συνεχίζουμε το ψήσιμο στον φούρνο για περίπου 20′. Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε για 15′ σε ξύλο κοπής για να ξεκουραστούν.

Για την κινόα

Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε τον ζωμό κοτόπουλου και προσθέτουμε την κινόα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 10′ ή μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά.

Για τη σάλτσα μουστάρδας

Σε ένα κατσαρολάκι, σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε τον χυμό πορτοκαλιού, τη μουστάρδα, το μέλι, το νερό και το θυμάρι και ανακατεύουμε για 5′ – 6′, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Για το σερβίρισμα

Σερβίρουμε σε κάθε πιάτο από 1 ρολάκι κοτόπουλο, 1/3 φλιτζ. μαγειρεμένη κινόα και γαρνίρουμε με τη σάλτσα μουστάρδας.