Πολύτιμο κομμάτι του φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, η Αγορά, εδώ και 10 χρόνια, έχει καθιερωθεί ως τόπος συνάντησης ανθρώπων του σινεμά από όλο τον κόσμο. Για την εφετινή της διεξαγωγή ήδη προσκαλεί τους Ελληνες δημιουργούς να καταθέσουν τα σχέδια και τις ταινίες τους στα τμήματα Agora Doc Market, Docs in Progress, Thessaloniki Pitching Forum.

Εύλογα, μέσω αυτών των δραστηριοτήτων,  σκηνοθέτες και παραγωγοί θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τα ντοκιμαντέρ τους σε αγοραστές, συμπαραγωγούς, εκπροσώπους πωλήσεων και προγραμματιστές διεθνών φεστιβάλ και ενδεχομένως να προσελκύσουν το ενδιαφέρον τους.

Οι αναπτυξιακές δράσεις της Αγοράς Ντοκιμαντέρ επικεντρώνονται στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Μεσογείου και πραγματοποιούνται με την υποστήριξη του ευρωπαϊκού προγράμματος Creative Europe Media. «Σε ένα φιλικό περιβάλλον, είτε φυσικό είτε ψηφιακό, επαγγελματίες του ντοκιμαντέρ συναντούν σκηνοθέτες και παραγωγούς για να συζητήσουν τις ταινίες τους και να σχεδιάσουν τα επόμενα βήματά τους» αναφέρει με αισιοδοξία η σχετική ανακοίνωση του Φεστιβάλ.

 

Η Αγορά καλεί δημιουργούς, των οποίων τα ντοκιμαντέρ βρίσκονται στο τελικό στάδιο post-production και αναζητούν διανομέα, πρεμιέρα σε φεστιβάλ ή χρηματοδότηση, να καταθέσουν τα πρότζεκτ τους στο τμήμα Agora Docs in Progress (προθεσμία κατάθεσης έως τις 20 Απριλίου 2021). Ελληνικά ντοκιμαντέρ που έχουν συμμετάσχει με επιτυχία στο τμήμα είναι: Όταν ο Βάγκνερ γνώρισε τις τομάτες, Επιστροφή στην κορυφή, Επόμενος σταθμός: Ουτοπία κ.ά. (για την online φόρμα συμμετοχής και για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: https://www.filmfestival.gr/el/professionals/agora-docs)