Το μήνυμα πως η κατάσταση στην Αττική είναι αρκετά επιβαρυμένη έστειλε κατά την τοποθέτησή του ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Κατά την τακτική ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας ο κ. Μαγιορκίνης ανέφερε ότι παρατηρήθηκε σημαντική αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική.

«Η κατάσταση στα νοσοκομεία παραμένει ικανοποιητική, ωστόσο τις επόμενες ημέρες θα δούμε αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τα βλέμματα στην Αττική

«Τα βλέμματα όλων μετακινήθηκαν από τη βόρεια Ελλάδα στην Αττική. Είδαμε σαφή άνοδο των κρουσμάτων σε όλες τις περιοχές της Αττικής, στις περισσότερες γειτονιές της Αθήνας» ανέφερε από την πλευρά της η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου.

Σύμφωνα με την ίδια, εκτιμάται ότι υπάρχουν 2.800 ενεργά κρούσματα κοροναϊού στο Λεκανοπέδιο, ενώ στο 43% ανέρχεται η πληρότητα απλών κλινών κοροναϊού στην Αττική και στο 61% η πληρότητας στις ΜΕΘ-COVID.

«Εισηγηθήκαμε το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων σε όλη τη χώρα. Στις κόκκινες περιοχές, όπως είναι η Αττική, εισηγηθήκαμε το άνοιγμα μόνο των γυμνασίων» είπε, τονίζοντας πως οι μαθητές λυκείου θα πρέπει να συνεχίσουν να κάνουν τα μαθήματά τους μέσω τηλεκπαίδευσης.

Η εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων είναι να παραμείνουν κλειστά τα εμπορικά καταστήματα σε όλες τις «κόκκινες» περιοχές και να λειτουργούν μόνο με τη μέθοδο του click away, ενώ τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης και κοσμημάτων θα λειτουργούν με τη μέθοδο του click in shop.