Για αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου έκανε λόγο η η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, στην τακτική ενημέρωση.

«Είναι σαφές» ανέφερε «ότι τα βλέμματα όλων μας μετακινήθηκαν από τη Βόρεια Ελλάδα στην Αττική όπου την τελευταία βδομάδα η επειδή η εικόνα άλλαξε».

Αν και παρατηρούσαμε κάπως υψηλό επιδημιολογικό φορτίο σε Δυτική Αττική και στον κεντρικό τομέα Αθηνών, εδώ και 3 βδομάδες, την εβδομάδα που μας πέρασε είδαμε σαφή άνοδο των κρουσμάτων σε όλες τις περιοχές της Αττικής, πρόσθεσε.

Σε σχέση με την προηγούμενη βδομάδα έχουμε αύξηση 45% των νέων κρουσμάτων με ένα κυλιόμενο μέσο των τελευταίων 7 ημερών που αύξηση ην τελευταία βδομάδα από το 4,8 σε 7,1 νέα κρούσματα ανα 100.000, σύμφωνα με την κ. Παπαευαγγέλου, ενώ υπολογίζουμε ότι σήμερα έχουμε 2.800 περίπου ενεργά κρούσματα στην Αττική.

Σε ό, τι αφορά τις απλές κλίνες Covid στην Αττική είπε ότι καλύπτονται σε ποσοστό 43% ενώ οι ΜΕΘ σε ποσοστο 61%.

«Στόχος είναι να καταφέρουμε να καθυστερήσουμε το τρίο κύμα. Σε καμιά περίπτωση δεν θα θέλαμε να δούμε μια εκθετική αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική. Τώρα είναι η ώρα που προέχει η πρόληψη», συνέχισε, προειδοποιώντας πως ο Φεβρουάριος θα είναι ο πιο δύσκολος μήνας.