Την κήρυξη του δήμου Αγρινίου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητά το τοπικό συντονιστικό όργανο, λόγω πλημμυρικών φαινομένων που εκδηλώθηκαν χθες, εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης. Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στο αίτημα, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων ρέματα υπερχείλισαν και πλημμύρισαν πολλές περιοχές εξαιτίας του μεγάλου όγκου βροχής που έπεσε στην ευρύτερη περιοχή, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές σε καλλιέργειες, σπίτια, επιχειρήσεις, και δίκτυα υποδομών.

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται σύσκεψη στο Αγρίνιο υπό την προεδρία του περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριου Φαρμάκη, για τα προβλήματα που προκάλεσε το κύμα κακοκαιρίας στην Αιτωλοακαρνανία, ενώ ο δήμος Αγρινίου ξεκίνησε τη διαδικασία για την καταγραφή των ζημιών.

Μεγάλες καταστροφές σε όλο το νομό

Tο κύμα κακοκαιρίας, που εκδηλώθηκε με έντονες βροχοπτώσεις προκάλεσε προβλήματα σε όλη την Αιτωλοακαρνανία και κυρίως στον Δήμο Αγρινίου.

Σοβαρότατα προβλήματα έχουν προκληθεί σε Άγιο Κωνσταντίνο, Διαμαντέικα και Νεάπολη από τη σφοδρότατη κακοκαιρία

Πλημμυρικά φαινόμενα και καταπτώσεις καταγράφονται και σε Δοκίμι, Λέυκα, Καμαρούλα, Δύο Ρέματα αλλά και στη Μακρυνεία.

Στην περιοχή της Ποταμούλας καταγράφονται σημαντικά ζητήματα, καθότι το ρέμα υπερχείλισε από τα φερτά υλικά και προκάλεσε μεγάλες καταστροφές στην αγροτική οδοποιία. Σοβαρές ζημίες προέκυψαν και στις καλλιέργειες ενώ οριακά δεν υπήρξαν ζημιές σε οικίες. Αρκετές ήταν και οι καταπτώσεις που σημειώθηκαν.

Στη Μεγάλη Χώρα η κεντρική αρδευτική διώρυγα υπερχείλησε και προκάλεσε πλημμύρες σε καλλιέργειες πέριξ των Καπναποθηκών του Παπαστράτου ενώ εισροή υδάτων υπήρξε και σε αποθήκες.

Στη Στράτο οι όποιες ζημίες καταγράφονται αφορούν καλλιέργειες και είναι μεγάλης έκτασης.

Στον δήμο Μεσολογγίου η σημερινή σφοδρή νεροποντή μετέτρεψε σε ποτάμια τους αγροτικούς δρόμους του Αγίου Θωμά.

Στο δήμο Ξηρομέρου υπάρχει κίνδυνος υπερχείλισης κάποιων ρεμάτων ενώ έχουν προκληθεί καταπτώσεις στο επαρχιακό δίκτυο Αστακός-Βασιλόπουλο ενώ και ο δρόμος Καραισκάκη προς Αστακό καθώς και το κοιμητήριο Αστακού.

Στο δήμο Ακτίου-Βόνιτσας σημειώθηκε υπερχείλιση στην περιοχή Βάτος. Πολλά από τα προβλήματα αντιμετωπίζονται με μισθωμένα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας.

Η αντιπεριφερειάρχης Μαρία Σαλμά βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους δημάρχους και τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων για να αντιμετωπιστούν τα όποια προβλήματα προκύπτουν.

Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί μόνο υλικές ζημιές. Την ίδια στιγμή η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγρινίου έχει κληθεί περισσότερες από 50 φορές.