Αποκαλυπτική στην τελευταία συνέντευξή της στο podcast Channel Connects ήταν η Βρετανίδα ηθοποιός Κίρα Νάιτλι («Εξιλέωση») μιλώντας για τις σεξουαλικές σκηνές ταινιών στις οποίες εφ’ εξής θα συμμετέχει μόνο αν τις σκηνοθετεί γυναίκα.

Ένα «ταξίδι» μητρότητας για παράδειγμα, σύμφωνα με την Κ. Νάιτλι, θα πρέπει να ειπωθεί κινηματογραφικά μόνον από γυναίκα. Η ηθοποιός δήλωσε  επίσης την αποστροφή της για τις «φρικτές σκηνές σεξ» στις οποίες καλείται να παίξει ερεθισμένη και ανάμεσα σε μουγκρητά.

Ενας από τους λόγους που οδήγησαν την ηθοποιό στην απόφαση αυτή ήταν και η «προσωπική ματαιοδοξία» απέναντι στο σώμα της, καθώς και το γεγονός ότι είναι μητέρα δύο παιδιών, οπότε το όλο θέμα των σεξουαλικών σκηνών την κάνει να νιώθει εξ’ αρχής άβολα.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη ηθοποιός έχει βρεθεί σε αντίπαλα στρατόπεδα με άντρες συναδέλφους της. Σε άρθρο της δημοσιευμένο πριν από τρία χρόνια  στην εφημερίδα  The Guardian η Νάιτλι ήταν κάθετη στο ζήτημα της εργασίας: «Δεν θέλω να τους φλερτάρω και να τους κάνω τη μαμά» έγραψε χαρακτηριστικά  για τους άντρες συναδέλφους της. «Όχι δεν θέλω να φλερτάρω μαζί σου γιατί δεν θέλω να κοιμηθώ μαζί σου και δεν θέλω να σε φροντίζω σαν να είμαι η μαμά σου γιατί δεν είμαι. Θέλω απλώς να δουλέψω.»