Ατομικά σουφλέ σοκολάτας

To απόλυτο γλυκό σε … φορμάκια

Food styling Καρολίνα Δωρίτη, φωτογραφία Νίκος Παλιόπουλος

Προετοιμασία 20′, Ψήσιμο 10′-11′

ΥΛΙΚΑ (για περίπου 6 μερίδες)

350 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη

60 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος

150 γρ. ζάχαρη

4 αβγά

1 κάψουλα βανίλιας (βανιλίνη)

Ελάχιστο αλάτι

60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

¼ κ.γ. μπέικιν πάουντερ

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα. Ρίχνουμε την κουβερτούρα σε ένα ανοξείδωτο μπολ και το στερεώνουμε πάνω σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει (μπεν μαρί). Ανακατεύουμε πού και πού μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να έχουμε μια λεία και γυαλιστερή σάλτσα. Αποσύρουμε από το μπεν μαρί και αφήνουμε να κρυώσει.

Στο μεταξύ, χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη να ασπρίσει και να αφρατέψει το μείγμα (περίπου 5 λεπτά). Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά, τη βανίλια, το αλάτι και συνεχίζουμε το χτύπημα σε πολύ χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά. Σταματάμε το μίξερ. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ μέσα στο μείγμα και ανακατεύουμε απαλά. Ενσωματώνουμε στο τέλος και τη λιωμένη σοκολάτα ανακατεύοντας απαλά. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε 6 ατομικές πυρίμαχες φόρμες και μοιράζουμε σε αυτές το μείγμα μας. Φροντίζουμε να μην τις γεμίσουμε περισσότερο από 2/3. Ψήνουμε για 10-11 λεπτά.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
  • Πάσχα στο χωριό; Κατά την τακτική ενημέρωση για την πανδημία, η κυρία Κοτανίδου εξέφρασε την ελπίδα ότι φέτος το Πάσχα ίσως να... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
  • Ταπεινά τσιπς αντί για χαβιάρι… Οι προμήθειες στη βίλα καταστράφηκαν από τις διακοπές ρεύματος και η snob, κακομαθημένη οικοδέσποινα αναγκάστηκε, για να χορτάσει την...
Helios Kiosk