Προετοιμασία 20′

ΥΛΙΚΑ (για 4-6 μερίδες)

200 γρ. σπανάκι baby

150 γρ. ρόκα

2 μανταρίνια, κομμένα σε μικρά κομμάτια

½ φλ. φουντούκια καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα στο μούλτι

1 στρογγυλή φέτα γαλλικό κατσικίσιο τυρί, Chèvre (150-170 γρ.)

Για τα παντζάρια

Χυμός και ξύσμα από 1 ακέρωτο μανταρίνι

¼ κ.γ. γαρίφαλο

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. κρέμα μπαλσάμικο

½ κ.γ. μέλι

2 παντζάρια ωμά, καθαρισμένα και τριμμένα

Αλάτι, πιπέρι

Για το ντρέσινγκ

30 ml μηλόξιδο

1 κ.σ. μέλι

Χυμός από 2 μανταρίνια

50 ml ελαιόλαδο

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Παντζάρια: Ανακατεύουμε σε ένα μπολ, με έναν αβγοδάρτη, τον χυμό και το ξύσμα, το γαρίφαλο, το ελαιόλαδο, την κρέμα μπαλσάμικο, μέλι, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε στο μείγμα τα τριμμένα παντζάρια και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια. Κλείνουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να μαριναριστούν εκτός ψυγείου για τουλάχιστον 2 ώρες. Αυτό μπορούμε να το έχουμε κάνει από την προηγούμενη και να το έχουμε συντηρήσει στο ψυγείο.

Ντρέσινγκ: Χτυπάμε σε ένα μπολ, με έναν αβγοδάρτη, το μηλόξιδο με το μέλι και τον χυμό μανταρινιού. Μόλις διαλυθούν όλα καλά, αρχίζουμε και προσθέτουμε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο ενώ χτυπάμε. Μόλις δέσει η σάλτσα προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.

Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Οταν ζεσταθεί, βάζουμε πάνω λίγη λαδόκολλα και από πάνω τη φέτα του τυριού. Το ψήνουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να αρχίσει να λιώνει, 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά. Εναλλακτικά μπορούμε να το ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, για 5-10 λεπτά, πάλι πάνω σε λαδόκολλα.

Βάζουμε τα υλικά της σαλάτας, εκτός από το τυρί, σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε μέσα τη μισή ποσότητα από τα φουντούκια και τα 3/4 του ντρέσινγκ. Προσθέτουμε κουταλάκια του γλυκού από το τριμμένο παντζάρι διάσπαρτα στη σαλάτα μας χωρίς να τα  ανακατέψουμε πολύ (θα γίνει όλη η σαλάτα φούξια). Βάζουμε από πάνω το τυρί, πασπαλίζουμε τα υπόλοιπα φουντούκια και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ντρέσινγκ.