Ενα μεγάλο, βαρύ βιβλίο, πολυτελής κατάλογος στην πραγματικότητα με εξαιρετικά έργα τα οποία βγαίνουν σε online δημοπρασίες από τον οίκο Christie’s επί της Park Avenue, βρισκόταν ακουμπισμένο στο μικρό τραπεζάκι.

Ο Γκαλάτσι-Γκαλάτσι άρχισε να το ξεφυλλίζει με προσοχή. Η γάτα Αγκύρας με το «επίμονο» βλέμμα ξεκίνησε να τρίβεται νωχελικά πάνω στα χειροποίητα παπούτσια του περιώνυμου brand John Lobb ιδιοκτησίας (όπως και τα Berlutti) του στενού του φίλου Αντουάν Αρνό, γιου του «σκληρού» Μπερνάρ.

Κοίταξε και πάλι έξω από το παράθυρο. Οι νιφάδες χιονιού είχαν εξαφανιστεί κάτω από τις δυνατές σταγόνες βροχής. Σκέφτηκε ότι οι δημοπρασίες – σε online μορφή πάντα – έργων τέχνης έχουν αφήσει τεράστια κέρδη σε αυτούς που ασχολούνται με το μαγευτικό αυτό «παιχνίδι», γεμάτο χρώματα και διάσημες υπογραφές.

Πάρα πολλοί συλλέκτες, ανάμεσά τους και αρκετοί Ελληνες, αγοράζουν τρελά, μεταφέροντας κάποιες φορές τα αντικείμενα του πόθου τους σε βίλες στη Μύκονο. Νέα Υόρκη – Αθήνα – Μύκονος. Μια αστραφτερή διαδρομή.

Η κοσμοπολίτικη Mykonos ετοιμάζεται πραγματικά για ολόχρυσα, χαλαρά καλοκαίρια; Ενας πολύπειρος μάνατζερ πολυτελών ξενοδοχείων, από τους Ελληνες με διεθνή αναγνωρισιμότητα και ιδιαίτερο κύρος στη δουλειά του, υποστηρίζει ότι απ’ όλα αυτά τα «μεγαλειώδη» που λέγονται πρέπει, αν θέλουμε να είμαστε σοβαροί, να κρατήσουμε μόνο το 50%…