Δύναμη σε δεκάδες γυναίκες έδωσε η συγκλονιστική εξομολόγηση της Σοφίας Μπεκατώρου.

Η σιωπή σπάει στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης. Εκεί, όπου φοιτήτριες εγκατέλειψαν, όπως καταγγέλλουν, τη σχολή τους προκειμένου να μην ενδώσουν στις αρρωστημένες ορέξεις ενός καθηγητή.

«Μακάρι να είχα τη δύναμη να το καταγγείλω τότε» λέει στο MEGA η γυναίκα που σήμερα είναι μητέρα.

«Για μένα πλέον θα πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης η κατάσταση αυτή. Θα ήθελα πολύ να είχε συμβεί και να είχα το κουράγιο και τη δύναμη να το κάνω πολύ νωρίτερα» προσθέτει.

Άντλησε δύναμη από τη Σοφία

Για χρόνια κρατούσε το στόμα της κλειστό. Άντλησε κουράγιο από τη χρυσή Ολυμπιονίκη. Η ανάρτησή της προκάλεσε την παρέμβαση της δικαιοσύνης.

«Δέχτηκα σεξουαλική παρενόχληση από γνωστό καθηγητή της σχολής μας, ο οποίος δεν μου πέρασε ποτέ το μάθημά του αν και το είχα δώσει τουλάχιστον δέκα φορές. Αυτός ο «άνθρωπος» μου στέρησε την εμπιστοσύνη στους ανθρώπους, μου εγκατέστησε τον φόβο στην ψυχή μου και με έκανε να μην πιστεύω στη δικαιοσύνη. Είμαι σίγουρη πως δεν είμαι η μόνη που υπέστη τέτοια ταπείνωση. Καταθέτω την ψυχή μου με πλήρη επίγνωση των συνεπειών».

Η κοπέλα επέστρεψε στη σχολή πολλά χρόνια μετά όταν ο εν λόγω «καθηγητής» συνταξιοδοτήθηκε.

Μία ακόμη καταγγελία παίρνει διαστάσεις και προκαλεί τσουνάμι καταγγελιών και πάλι στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, αυτή τη φορά στη Φιλοσοφική.

«Με σήκωσε από την καρέκλα για να με αγκαλιάσει και να με συγχαρεί! Δεν πρόλαβα να αντιδράσω. Κόλλησε πάνω μου το σώμα του, ένιωθα την ανάσα του στον λαιμό μου. Είχα παγώσει, οι σφυγμοί μου είχαν ανεβεί, σκέφτηκα μόνο να προστατέψω την κοιλιά μου. Με έσφιξε και άρχισε να τρίβεται πάνω μου» ανέφερε η κοπέλα.

Τις καταγγελίες της φοιτήτριας της φιλοσοφικής ακολούθησαν περίπου 10 φοιτήτριες για τον ίδιο καθηγητή. Και ο ασκός του Αιόλου άνοιξε.

Ο πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης απευθύνθηκε σήμερα το πρωί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ενημέρωσε για δημοσιεύματα και ζήτησε παρέμβαση της εισαγγελίας προκειμένου να διερευνηθούν σε βάθος οι καταγγελίες, ενώ θέση πήρε με ανάρτησή της και η υπουργός Παιδείας.

«Επικοινώνησα με τον πρύτανη του ΑΠΘ ζητώντας άμεση ενημέρωση και υπογραμμίζοντας τη σημασία του να κινηθούν τάχιστα οι διαδικασίες για να χυθεί άπλετο φως στις σχετικές υποθέσεις» σημείωσε η κ. Κεραμέως, προσθέτοντας: «Βάζουμε τέλος στη σιωπή, σπάμε την αλυσίδα του φόβου».