Στις 13 Νοεμβρίου του 2020 είχε καταγγείλει για πρώτη φορά τον βιασμό της από παράγοντα της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοϊας η Σοφία Μπεκατώρου, σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει το MEGA.

Σύμφωνα με το MEGA, στην υποδιεύθυνση αθλητικής βίας της Ασφάλειας, η Σοφία Μπεκατώρου, στα πλαίσια άλλης έρευνας που γινόταν, μετά από καταγγελίες του Νίκου Κακλαμανάκη, για την οικονομική διαχείριση της Ομοσπονδίας, αποφάσισε να αποκαλύψει τα όσα τραγικά της συνέβησαν το 1998.

«Δεν είμαι η μοναδική αθλήτρια που κακοποιήθηκε – Μιλήστε»

Μάλιστα, σήμερα η Σοφία Μπεκατώρου, μίλησε για πρώτη φορά, αφότου είδαν το φως της δημοσιότητας οι καταγγελίες της για τον βιασμό. Μιλώντας στους δημοσιογράφους έξω από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, η χρυσή Ολυμπιονίκης αναφέρθηκε στη στήριξη του κόσμου, μετά τις καταγγελίες της για σεξουαλική κακοποίηση που δέχτηκε το 1998, ενώ κάλεσε όλες τις γυναίκες που έχουν δεχτεί την οποιαδήποτε μορφή σεξουαλικής κακοποίησης, να μιλήσουν.

«Με τα μηνύματά σας μου δώσατε μεγάλο κουράγιο να αποκαλύψω και να διαχειριστώ την τραυματική εμπειρία που είχα» τόνισε η Σοφία Μπεκατώρου, προσθέτοντας: «Η προσπάθεια που έχουμε κάνει με όλους τους αθλητές ιστιοπλοΐας αφορά στο να σταματήσει η κατάχρηση εξουσίας. Δεν είμαι η μοναδική αθλήτρια που κακοποιήθηκε».

Η Ολυμπιονίκης δήλωσε, δε, πως «δεν ήταν καθόλου εύκολο να βγω και να μιλήσω» και ότι «δεν είμαι η μοναδική αθλήτρια που κακοποιήθηκε».

Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση σε όλες τις γυναίκες που έχουν δεχτεί την οποιαδήποτε μορφή σεξουαλικής κακοποίησης, να μιλήσουν και να καταγγείλουν τους υπεύθυνους.

«Σπάστε την σιωπή και μιλήστε» είπε και συμπλήρωσε χαρακτηριστικά πως «έχουμε όλοι την δύναμη να βγούμε νικητές και να κάνουμε νέο ξεκίνημα». «Επειδή θέλουμε και επιθυμούμε να καθαρίσουμε το τοπίο στον αθλητισμό, να προτρέψουμε τα νέα παιδιά να αθληθούν και να μπορούμε να κυκλοφορούμε ελεύθεροι μέσα στους αθλητικούς χώρους, μιλάμε και μιλάμε ανοιχτά» κατέληξε η ελληνίδα Ολυμπιονίκης.

Στο Προεδρικό Μέγαρο

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, συνάντησε στο προεδρικό Μέγαρο τη Σοφία Μπεκατώρου.

«Η Σοφία Μπεκατώρου έσπασε τη σιωπή – ή μάλλον διέλυσε τη συνωμοσία σιωπής στην οποία εμπλέκονται όσοι γνωρίζουν και δεν μιλούν, όσοι ανακαλύπτουν, δήθεν έκπληκτοι, τα επαίσχυντα μυστικά εκείνων που εκμεταλλεύονται το κύρος τους και καταχρώνται την εξουσία τους σε βάρος των γυναικών που εξαρτώνται απ’ αυτούς επαγγελματικά, κοινωνικά, ακόμη και οικογενειακά. Εύχομαι η γενναία αποκάλυψή της να πνεύσει σαν ορμητικός άνεμος και να σαρώσει κάθε υποκρισία και κάθε απόπειρα συγκάλυψης» ανέφερε η κυρία Σεκαλλαροπούλου.

Για τη διαφθορά που υπάρχει στον αθλητισμό μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ωρα MEGA» ο πρόεδρος του ιστιοπλοϊκού ομίλου Πειραιά Γιάννης Παπαδημητρίου, που παραιτήθηκε από την Ομοσπονδία, μετά τις αποκαλύψεις Μπεκατώρου. «Δεν μπορώ να είμαι συνεργός και συμμέτοχος σε αυτές τις τερατώδεις καταγγελίες της Σοφίας και των αθλητών που βγαίνουνε και συνεχίζουν μετά τη Σοφία» τόνισε, ενώ εξέφρασε την πλήρη στήριξή του στους αθλητές σε κάθε περίπτωση.

«Μας θέλουν τους αθλητές ή τουλάχιστον μας ήθελαν πρωταγωνιστές στο γήπεδο και άβουλα όντα εκτός γηπέδου» σημείωσε η Βούλα Πατουλίδου.