Την Τετάρτη το πρωί καλείται να καταθέσει στον εισαγγελέα πρωτοδικών Αθηνών  Νίκο Στεφανάτο η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου  για τις σοβαρές καταγγελίες που έχει διατυπώσει και προκάλεσαν την αυτεπάγγελτη παρέμβαση της Προϊσταμένης Εισαγγελίας Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου.

Ο εισαγγελέας , ο οποίος ανέλαβε την διερεύνηση της σοβαρής αυτής υπόθεσης, άμεσα , αφού μελέτησε όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας ξεκινά την επί της ουσίας διερεύνηση της υπόθεσης  στέλνοντας κλήση να εξεταστεί ως μάρτυρας  μεθαύριο το πρωί η Σοφία Μπεκατώρου.

Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας ο Ολυμπιονίκης θα κληθεί να εισφέρει στη Δικαιοσύνη όλα εκείνα τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της για το πρόσωπο που έχει ήδη κατονομάσει στις αρχές ως δράστη του βιασμού, καθώς και αν έχει στη διάθεσή της στοιχεία για άλλες περιπτώσεις.

Η Εισαγγελία θα ερευνήσει σε βάθος και προς κάθε κατεύθυνση την υπόθεση, ώστε να μην μείνει καμία σκιά, τώρα που άνοιξαν τα στόματα, όπως έλεγαν χαρακτηριστικά πηγές από το χώρο της Δικαιοσύνης .

Στο στόχαστρο των εισαγγελικών αρχών θα μπουν  όλες οι  καταγγελλόμενες  αξιόποινες πράξεις. Για όσες  βεβαίως εκ του νόμου έχουν υποπέσει σε παραγραφή, τα χέρια των εισαγγελικών αρχών  είναι «δεμένα»,  ωστόσο η έρευνα παραμένει ανοιχτή  για  μεταγενέστερες πράξεις  που παραμένουν «ζωντανές»  και μπορούν να οδηγήσουν στην άσκηση ποινικής δίωξης.