Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος επικρότησε την κίνηση της Σοφίας Μπεκατώρου να καταγγείλει σεξουαλική κακοποίηση ενώ η ονομαστική καταγγελία της ολυμπιονίκη σε βάρος του αντιπρόεδρου της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας είχε και παράπλευρες «πολιτικές» απώλειες, καθώς η ΝΔ έθεσε εκτός κόμματος, αναστέλλοντας την κομματική του ιδιότητα, τον Αριστείδη Αδαμόπουλο ο οποίος, εκτός από υψηλόβαθμος παράγοντας ήταν και στέλεχος της ΔΗΜ.ΤΟ Ραφήνας του κυβερνώντος κόμματος.

Η εξουσιαστική βία

Η πτυχή αυτή προκάλεσε μάλιστα και αντιπαράθεση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Κυριάκου Μητσοτάκη με την αξιωματική αντιπολίτευση να πολιτικοποιεί το ζήτημα και να εγκαλεί τον πρωθυπουργό, υποστηρίζοντας ότι θα έπρεπε ως πρόεδρος της ΝΔ να ζητήσει συγγνώμη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης νωρίτερα σήμερα επικοινώνησε με τη Σοφία Μπεκατώρου και σε ανάρτησή του στο facebook μεταξύ άλλων σημείωσε: «Είναι καιρός να ξεριζωθεί η εξουσιαστική βία εναντίον όποιου βρεθεί σε μία αδύναμη θέση. Είναι μάστιγα που υπονομεύει τα θεμέλια του πολιτισμού μας. Ας κάνουμε, λοιπόν, όλοι το πρώτο βήμα της Σοφίας: Μιλάμε, καταγγέλλουμε, αποκαλύπτουμε. Ώστε το φως της αλήθειας να κάψει για πάντα το έγκλημα που ζει στο σκοτάδι».

Η απόφαση της Σοφίας Μπεκατώρου να καταγγείλει με τόλμη τη σεξουαλική βία που υπέστη ως έφηβη αθλήτρια αποτελεί πράξη με…

Δημοσιεύτηκε από Kyriakos Mitsotakis στις Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021

Νίκη του πολιτισμού

Γενναία πράξη και νίκη του πολιτισμού χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την κίνηση της Σοφίας Μπεκατώρου να καταγγείλει σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη κατά το παρελθόν και εξαπέλυσε σφοδρά πυρά κατά του κ. Μητσοτάκη λέγοντας:

«Μας προκαλεί αλγεινή εντύπωση που στη δημόσια τοποθέτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν βρήκε να πει ούτε μια συγγνώμη εκ μέρους του κόμματος, ως Πρόεδρος της Ν.Δ., ούτε μια κουβέντα για την αυτονόητη διαγραφή του στελέχους του που κατηγορείται για την κακοποίηση της Σοφίας Μπεκατώρου.

Οι μικροκομματικές υπεκφυγές και οι τακτικισμοί προσβάλουν πρώτα απ’ όλα τα ίδια τα θύματα που έχουν το θάρρος να υψώνουν το ανάστημά τους».

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε: «Η έμφυλη βία έχει τα θεμέλιά της στην αντιστροφή της ευθύνης και στη σιωπή του θύματος. Η γυναίκα από θύμα, μετατρέπεται σε κατηγορούμενη. Όταν μία γυναίκα μιλάει είναι σπουδαίο. Σπάμε τη σιωπή».

Να γνωρίζει ο δράστης ότι δεν θα μείνει ατιμώρητος

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ εκθείασε την στάση της Σοφίας Μπεκατώρου να καταγγείλει την σεξουαλική κακοποίηση ενώ επέπληξε και την Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία για την αρχική της ανακοίνωση με την οποία αμφισβητούσε τις καταγγελίες.

«Σοφία σ’ ευχαριστούμε που με το θάρρος σου, δείχνεις πως αξίζει να μιλάμε. Αξίζει να μιλάμε, όταν και όποτε βρούμε το κουράγιο να το κάνουμε. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παραβιάζει τα όριά μας. Όταν μια γυναίκα, ένας άνθρωπος, λέει «όχι» σημαίνει όχι. Αξίζει να μιλάμε για να γνωρίζει κάθε δράστης ότι δεν θα μείνει ατιμώρητος. Για να κάνει πίσω την επόμενη φορά. Καμιά γυναίκα δεν είναι μόνη. ‘Αντρες και γυναίκες σχηματίζουμε μια αλυσίδα προστασίας και αλληλεγγύης» ανέφερε μεταξύ άλλων η Φώφη Γεννηματά.

Η Sofia Bekatorou μας έκανε περήφανους ως Ολυμπιονίκης. Με την στάση της και την καταγγελία για τη σεξουαλική κακοποίησή…

Δημοσιεύτηκε από Fofi Gennimata στις Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021

Έσπασε το ταμπού – Μήνυμα προς οποιαδήποτε εξουσία

«Η Σοφία Μπεκατώρου έσπασε το ταμπού για κάτι που όλοι γνωρίζουμε ότι συμβαίνει δίπλα μας, όχι μόνο στο χώρο του αθλητισμού, στα πανεπιστήμια, σε όλους τους χώρους εργασίας, ακόμα και μέσα στην οικογενειακή εστία. Όσοι ασκούν εξουσία με οποιοδήποτε τρόπο ας λάβουν πολύ σοβαρά υπόψη τις καταγγελίες της Σοφίας, γιατί είναι μόνο η αρχή. Τα θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης και βίας έχουν δύναμη και φωνή» έγραψε στο twitter ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Αυτονόητη η στήριξη χωρίς ναι μεν αλλά

«Η στήριξη της Σοφίας Μπεκατώρου είναι μια πράξη αυτονόητη, στην οποία δε χωρούν «ναι μεν, αλλά». Εξίσου αυτονόητη θα πρέπει να είναι και η ολόπλευρη προστασία, με ευθύνη του κρατους, των αθλητριών, των νέων κοριτσιών που παραμένουν εκτεθειμενα σε κάθε είδους πιέσεις και κινδύνους, ειδικά στο πλαίσιο ενος «αθλητισμού» που βυθίζεται ολοένα και περισσότερο στη σήψη της εμπορευματοποίησης και των διαφόρων «ισχυρών παραγόντων»» δήλωσε ο γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Πατριαρχία

«Η Σοφία Μπεκατώρου όχι μόνο αξίζει την υποστήριξή μας – αλλά και τις ευχαριστίες μας που βοηθά ώστε να έρθει και στην Ελλάδα η ώρα που θα γκρεμιστεί το τείχος της σιωπής με το οποίο η πατριαρχία περιβάλει την κακοποίηση των γυναικών» δήλωσε από την πλευρά του ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης.